Politic

Șefa statului a fost la Criuleni

Președinta Maia Sandu a avut discuții confidențiale în sala de ședințe a Consiliului raional Criuleni cu primarii și funcționarii din raionul Criuleni.Întrevederea s-a desfășurat „cu ușile închise”, argumentarea fiind ”ca cei prezenți să nu fie intimidați de prezența presei și să vorbească sincer”.

Dat fiind că întrunirea a presupus și implicarea resurselor publice, am întrebat după ședință câțiva participanți despre noutatea discuției. Unii au recunoscut că au venit la întrunire din respect pentru Președintele  Republicii Moldova,  fără a miza pe impact imediat, deși șefa statului și-a notat doleanțele tuturor.

”În discursul său, Președinta Maia Sandu a vorbit despre realizările Republicii Moldova, despre problemele țării noastre: drumuri rele, salarii mici, condiții de trai. Unica soluție pentru rezolvarea problemelor este integrarea europeană, deoarece țările care au aderat la UE trăiesc mult mai bine, pentru că au acces la resursele UE. A făcut și un apel către cei prezenți de  a îndemna toată lumea să participe la Referendum și să voteze pentru integrarea în UE.”- a declarat o activistă civică .

Doamna Maria Loghin ne-a spus: ” Nu a fost nimic nou pentru mine. Mesajul Președintei este clar și cunoscut. Lumea cunoaște starea de lucruri și unii s-au resemnat, alții au preferat să tacă”.

Primarii de Dolinnoie și Bălțata, visează la amalgamarea cu municipiul Chișinău, dar li s-a răspuns că amalgamarea deocamdată e o chestiune benevolă. La întrebarea privind  urgentarea reformei teritorial- administrative adresată  de un consilier, răspunsul a fost că  acest proiect trebuie încă examinat din mai multe aspecte.

Ulterior Președintele Maia Sandu a discutat și cu unii antreprenori agrari din raionul Criuleni și a vizitat localitățile Cruglic și Boșcana.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button