CriuleniSocial

Școala securităţii pentru copii „Împreună reducem riscurile”, ediția 2023

La data de 25-26.05.2023, la Complexul sportiv din or. Orhei, s-a desfășurat etapa regională a Școlii securităţii pentru copii „Împreună reducem riscurile”, ediția 2023.

Evenimentul dat este organizat de către Secția Situaţii Excepţionale Criuleni a DSE mun. Chişinău în comun cu Direcția Educație a Consiliului raional Criuleni.
Activitățile organizate în cadrul Școlii securității poartă un caracter instructiv-educativ şi sportiv şi sunt menite să contribuie la dezvoltarea abilităților tinerilor pentru acţiuni în caz de pericole de natură diversă, atragerea atenției şi interesului public asupra problemelor de prevenire a riscurilor aferente situațiilor excepţionale în rândul  copiilor. Evenimentul, de asemenea, urmărește popularizarea profesiei de salvator şi pompier şi promovarea unui stil de viață sănătos.

Scopul general al Şcolii securităţii este de a oferi copiilor deprinderi necesare pentru prevenirea și diminuarea riscurilor asociate vieții cotidiene și situațiilor excepţionale, de a îmbunătăți nivelul de pregătire pentru acţiuni în situații imprevizibile, de risc, precum și cultivarea spiritului civic şi patriotic.
Elevii au fost antrenați în diverse concursuri: de echipare, ştafete combinate, instruiri la acordarea primului ajutor medical, stingerea focarelor cu stingătoarele, dar şi probe artistice. Mai mult, copii au fost implicați și în ateliere de lucru care pe viitor îi vor ajuta să reacţioneze corect în diferite situaţii de risc. 

La etapa regională participă 11 echipe a instituțiilor liceale formate din elevi ai claselor X-a și XI-a din raioanele Orhei, Telenești, Rezina, Șoldănești și Criuleni. Din raionul Criuleni au fost selectate două echipe: din Liceul Teoretic din com. Boșcana și Liceul Teoretic din s. Cruglic. Cei mai talentați și abili tineri au fost premiați cu diplome și cupe.

Alina Ciobanu, ofițer principal SP a SSE Criuleni, locotenent al s/i 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button