Sănătate

Video // Dubăsarii Vechi. Schimbările se fac întru ajutorarea oamenilor simpli

Centrul medical din s. Dubăsarii Vechi a suferit o serioasă transformare, deși mai este în proces de renovare. De aceasta s-au convins astăzi, 21 mai 2021, donatorii în persoana adjunctului șefului  misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii H. Martin McDowell 

și altor reprezentanți ai Ambasadei SUA din Moldova. Schimbările le-au notat în special beneficiarii mulțumiți că au fost îmbunătățite condițiile de muncă ale medicilor, care au grijă de sănătatea a cca 15 mii de cetățeni. Primarul Vitalie Casian a ținut să mulțumească poporului american pentru donația de cca trei milioane de lei investiți în sănătatea moldovenilor. Și președintele raionului Criuleni Pavel Spînu a apreciat donația venită din partea SUA, menționând că și Consiliul raional a contribuit cu cca cinci milioane lei în ultimii doi ani la redresarea stării de lucruri în instituțiile medicale din raion. 

Dna Chetrușcă a venit cu nepoțica la medicul dentist, dar zicea că vine la medicii locali cu mai mare plăcere, mai ales că acum au și ascensor pentru a ajunge în sala de proceduri. Unicul discomfort pe care l-au nominalizat sătenii prezenți la întâlnirea cu înalții oaspeți a fost plecarea din sediul Centrului de sănătate a unei bănci.  Lora Cerlat, șefa Centrului de sănătate Dubăsarii Vechi remarca că lucrările cele mai importante au fost făcute și acest fapt se poate vedea pe panoul de fotografii până și după reconstrucție.

Acordul de colaborare dintre RM și SUA a fost semnat cu treizeci de an în urmă și drept confirmare a spuselor dlui Martin McDowell care spunea că ”Ajutorul economic și social al cetățenilor din RM este o chestiune primordială pentru poporul american” sunt mulțimea de școli reparate, sisteme de irigare, investiții în procesele democratice.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button