Pe data de 27.02.2019, angajații Unității salvatori și pompieri a Secției situații excepționale Criuleni au efectuat o aplicație tactică de specialitate la Baza de transport auto Criuleni cu implicarea a 90% din efectiv și două autospeciale. Scopul unor astfel de antrenamente este exersarea pentru îmbunătăţirea procesului de stingere a incendiilor, cercetarea, salvarea vieților omenești și a bunurilor materiale.
Cu o zi mai devreme, pe data de 26.02.2019, în Liceul Teoretic ”Boris Dânga” din orașul
Criuleni s-a desfăşurat o instruire pentru copii și profesori privind bazele securității vieții, dar și privitor la comportamentul corect în caz de situaţii de risc.
Specialiștii din cadrul SSE Criuleni au instruit peste 500 de copii privind regulile de securitate în caz de producere a unui cutremur. Salvatorii le-au vorbit elevilor și profesorilor despre importanța respectării regulilor în caz de seism, cum trebuie să reacționeze corect în astfel de situații. Instruirea s-a finalizat cu o prezentare a desfășurării de luptă în caz de incendiu de la autospeciala de intervenții din dotarea USP Criuleni.
Astfel de instruiri sunt desfășurate sistematic de Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență în instituțiile de învățămînt din țară, având drept scop informarea pentru promovarea siguranței și prevenirea riscurilor în rândul tinerii generații.
Riscul producerii unor cutremure de diferită intensitate este permanent în Republica Moldova, întrucât ne aflăm într-o zonă cu activitate seismică sporită. Conform informațiilor Institutului de Geologie și Seismologie al Republicii Moldova, în anul 2018 în țara noastră au s-au resimțit 153 de cutremure.
Având în vedere datele statistice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență acordă o atenție deosebită pregătirii populației în domeniul reacționării corecte în situații excepționale.
Gabriel Șeremet, șef al SPC al SSE Criuleni, locotenent major al serviciului intern
Vedeți în continuare o galerie foto de la cele două evenimente. Imaginile aparțin SSE Criuleni.