CriuleniSocial

S-au alocat bani pentru reconstrucţia bulevardului Biruinţa

Consilierii or. Criuleni, întruniţi în şedinţa din 18 februarie, 2022, au aprobat alocarea a 3,6 mln
lei pentru lucrările de reconstrucţie a Bulevardului Biruinţa.
La aceeaşi şedinţă au mai fost aprobate spre a fi utilizate şi 1,5 mln lei – contribuție la achitarea lucrărilor de amenajare a bulevardului M.Eminescu și a parcului orășănesc în cadrul proiectului investiţional aprobat spre finanțare de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru (ADR).
Alţi 2,7 mln lei au fost rezervaţi pentru contribuţii la alte proiecte investiţionale, pe care primarul Mihail Sclifos a
anunţat că intenţionează să le acceseze în 2022. În total, consilierii au avut de distribuit 6 933 400 lei din soldul
disponibil.
Privitor la bulevardul Biruinţa, Mihail Sclifos a explicat în şedinţă, că este gata proiectul tehnic, devizul de
cheltuieli, urmează să fie pregătită şi lansată licitaţia în urma căreia să fie selectat antreprenorul care va executa
lucrările de reconstrucţie a bulevardului pe porţiunea de la bancă până la str. Mioriţa, dar numai după ce sunt finalizate actualele lucrări de construcţie a căilor de evacuare a apelor care se adună aici în urma ploilor abundente.
Conform proiectului, după reconstrucţie, una dintre aleile bulevardului, cea de lângă instituţiile publice, va fi pavată cu dale de beton şi va avea o lăţime de 3,5 m, iar cea care este mai aproape de casele de locuit va fi de lăţimea 2,5 m şi va fi asfaltată, aşa încât să fie mai comodă pentru amatorii deplasării cu biciclete, trotinete, role, etc. În regiunea cafenelei şi actualului sediu ANSA cele două alei se vor intersecta şi vor continua deja cu cea asfaltată pe partea opusă şi cea cu dale – pe partea CSP şi Casei de cultură.
Consilierii au votat alocarea sumelor unanim, iar Nicolae Grati nu a putut să nu remarce necesitatea de a selecta
o firmă care să facă cele mai calitative lucrări posibile.
După şedinţă, primarul a precizat că din copacii actuali pe bulevard vor rămâne brazii, teii, catalpele şi copacii
de lalea, care sunt o raritate, iar nucii, care au răsărit din fructele căzute la nimereală, nu-și au locul aici, conform
planului elaborat al bulevardului.
Pentru o mai bună productivitate a muncii de îngrijire a spaţiilor verzi, a mai anunţat Mihail Sclifos, primăria a procurat un tocător de crengi şi o cositoare modernă, care ar trebui să ajungă în posesia oraşului la finele lunii februarie.
S. Cernov

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button