FinanțeUncategorized

S-a ieftinit energia electrică

Distribuitorii de energie electrică pot cere argumentat și micșorarea tarifelor.

Astăzi, 30 decembrie 2022, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică s-a întrunit în ședință extraordinară, în cadrul căreia a ajustat tarifele și prețurile reglementate pentru energia electrică livrată consumatorilor finali.

    Factorul principal care a stat la baza micșorări prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice consumatorilor finali este semnarea contractului dintre furnizorul S.A. „Energocom”, căruia i s-a impus obligația de procurare a energiei electrice necesară furnizorilor serviciului universal și de ultimă opțiune și operatorilor de sistem și MGRES (Centrala de la Cuciurgan) și creșterea ponderii acestui producător în structura totală de achiziție a energiei electrice.

   Astfel,de la 1 ianuarie 2023 în urma analizei datelor prezentate de furnizori, au fost aprobate următoarele prețuri reglementate pentru furnizarea energiei electrice. Consumatorii „Premier Energy” vor achita 3,42 lei/kWh, cu 1.20 lei/kWh mai puțin decât prețul actual, iar cei din nordul republicii – 3,84 lei/kWh, cu 81 bani/kWh mai puțin.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button