Remiză promițătoare la Pașcani

Un meci tensionat a avut loc duminica trecută, 7 iulie 2019, la Pașcani, unde formația locală «Olimpic» a jucat cu echipa «Tiras», Criuleni, în etapa a IV-a a Campionatului raionului Criuleni la fotbal. Două reprize a câte 45 de minute de confruntare sportivă, pe alocuri dură, s-a încheiat cu o remiză de 3:3.

DSC_5502

La ora 10.00, tinerii arbitri ai Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) Alexandru Gîrneț, tușierii Liviu State și Alexandru Mînza, au invitat ambele echipe la centrul terenului de fotbal. Până a începe jocul arbitru de centru a avertizat fotbaliștii să joace fotbal corect, fără a trauma pe cei din echipa adversă. Fotbaliștii au ascultat instrucțiunile, dar nu le-au res-pectat, căci în unele momente acțiuonau prea brutal față de adversar. Ca rezultat, jucătorii ambelor echipe erau atenționați de arbitru cu cartonașe galbene și preîntâmpinați că pot fi alungați de pe teren pentru încălcări grave ale regulilor de fotbal.

DSC_5505

Din primele minute ale meciului echipa din Pașcani pornește atacurile furtunoase spre porțile formației din Criuleni, apărate de tânărul portar Vasile Strulea. La un moment, atacantul iute de picior Alexandru Ojoga trece de fundașii echipei «Tiras» și trimite balonul în plasa porții – 1:0. Nu trecuse mult timp și tot el mai bate un gol – 2:0.

A urmat apoi un atac al oaspeților spre poarta echipei «Olimpic». În careul porții cineva din jucătorii echipei din Criuleni cade în luptă pentru minge. Arbitrul Alexandru Gîrneț era aproape de eveniment și decide că atacantul formației «Tiras» a simulat căderea, pentru a obține penalty.  Referii i-au arătat un cartonaș galben fotbalistului-simulant. Lupta pentru balon era foarte încordată, pe alocuri dură. La un moment, în luptă pentru mingea din aer, fundașul echipei din Criuleni Anatol Simon este ușor traumat la frunte  și a  fost necesară intervenția medicului Diana Butnari pentru acordarea primului   ajutor.

DSC_5515

La un moment de atac rapid echipa «Tiras»,prin concursul culminant al  atacantului Călin Chirilov, reușește să marcheze primul gol – 2:1.  Spre sfârșitul reprizei a doua, un alt atacant al  echipei din Criuleni, Sergiu Cociug egalează scorul – 2:2.

La începutul reprizei a doua același Alexandru Ojoga bate un gol în poarta echipei «Tiras» – 3:2. Amatorii echipei locale credeau că băieții din Pașcani vor obține victoria, dar  fotbaliștii din Criuleni pornesc spre porțile adversarilor atacuri periculoase și atacantul iute de picior Călin Chirilov reușește, totuși, să egaleze scorul – 3:3!  Frumos a jucat tânărul fotbalist!

Echipa pașcăneană face  rotația  de jucători. În locul portarului Alexei Andronachi, care nu era într-o formă bună la  acest meci, în poartă trece Ion Saganovschi. Antrenorul a schimbat și unii jucători obosiți din teren. Au urmat unul după altul un șir de atacuri spre poar-ta adversarilor, însă loviturile nu erau precise. Meciul de fotbal între liderii clasamentului echipele «Olimpic», Pașcani și «Tiras», Criuleni, s-a terminat cu o remiză – 3:3.

DSC_5533

La Bălăbănești, echipa locală «Atletic» a pierdut cu 2:7 de la formația «Nistru», Boșcana, iar echipa «Minerul», Mașcăuți, a cedat acasă pe teren propriu cu 2:5 în fața formației «Speranța», Cimișeni. FC Onițcani a învins echipa «Victoria», Zăicana cu 3:1. Lidera clasamentului a devenit echipa «Speranța», Cimișeni, care are acumulate 12 puncte. Pe locurile 2-3 s-au plasat formațiile «Tiras», Criuleni și «Olimpic», Pașcani, fiecare acumulând câte 10 puncte. Mai jos se află echipele FC Onițcani (6 puncte), «Nistru», Boșcana (6 puncte), «Minerul», Mașcăuți și «Victoria», Zăicana au acumulate fiecare doar câte un punct. Formația «Atletic», Boșcana, deocamdată nu are nici un punct.

Dumnica viitoare, 16 iulie, se vor disputa meciurile etapei a V-a din Campionatul raional de fotbal.

Valeriu TURTA

Foto de autor

1. Echipa de fotbal

«Tiras», Criuleni;

2. Echipa de fotbal «Olimpic», Pașcani;

  1. Arbitrii FMF (de la stânga la dreapta Alexandru Mînza, Alexandru Gîrneț,

Liviu State);

4. În atac Alexandru Ojoga.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *