Politic

Promisiuni pentru funcționarea celor opt școli și accces la terenuri pentru agricultorii dubăsăreni

Discuția de la sediul OSCE din Tiraspol a vicepremierul pentru Reintegrare  al Republicii Moldova Oleg Serebrian cu reprezentantul Tiraspolului Vitalii Ignatiev, desfășurată pe fundalul animozității create de intrarea în vigoare a noului Cod Vamal al RM a avut și rezultate. A fost lansată promisiunea că activitatea celor opt școli cu predare în limba română gestionate de autoritățile de la Chișinău nu va fi afectată, iar agricultorii dubăsăreni își vor putea lucra terenurile amplasate peste traseul Râbnița -Tiraspol nestingheriți. Despre aceasta a anunțat Oleg Serebrian în cadrul conferinței de presă din 17 ianuarie 2023

Codul vamal s-a modificat în Republica Moldova în general, deci nu a fost o prevedere expres pentru regiunea transnistreană. Al doilea moment foarte important. Conform noilor prevederi ale Codului vamal sunt anulate taxele de proceduri vamale pe care antreprenorii din stânga Nistrului le achitau începând cu august 2023. Deci aceste taxe s-au anulat și s-au introduse taxe unice pentru antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului, nu mai există nici o diferențiere în acest sens. Aceste taxe vamale nu sunt nici TVA, cum au interpretat unii, nu sunt nici accize. Sigur volumul noilor taxe va fi mai mare cu circa 50 de milioane de lei.”, a explicat Oleg Serebrian.

Vezi detalii – click aici.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button