Social

Procuratura Criuleni are sediu renovat și sfințit

După mulți ani de așteptare procurorii din raionul Criuleni activează într-un sediu renovat și chiar sfințit. Edificiul a devenit mai prietenos nu doar colaboratorilor instituției, dar și celor care vin încoace după ajutor.

Procurorul raionului Criuleni, Petru Tofan, spunea că inaugurarea sediului renovat este un eveniment foarte important, căci ”deja fiecare procuror are biroul său, mobilier nou. Este asigurată și confidențialitatea discuțiilor cu vizitatorii, că nu mai lucrează câte 2-3 angajați într-un cabinet ca altă dată. Este spațiu adecvat și suficient pentru arhivă. E o bucurie că instituția dispune de bloc sanitar intern. Perioada reconstrucției nu a fost simplă, prețurile schimbându-se de la o zi la alta, dar antreprenorul a fost sârguincios și a reușit să execute lucrările calitativ și chiar cu patru luni mai devreme.”

Criulenenii cunosc bine peregrinările Procuraturii și eforturile mai multor procurori-șefi, care s-au rânduit la cârma ei, de a le crea angajaților condiții mai bine de lucru. Speranța s-a împlinit peste mai bine de 20 ani …

Veaceslav Suciu, președintele Judecătoriei Criuleni, felicitând procurorii cu prilejul sfințirii sediului își amintea cum a fost renovat sediul de la Ustia, fapt remarcat de unul dintre condamnații care au trecut de mai multe ori prin acea instanță, care auzind sentința a exclamat: ”Bodaproste că mă duc dintr-o clădire normală, dar nu cade podul de asupra mea”.

Și ex-procurorul, Grigore Plăcintă a apreciat locul de muncă al foștilor colegi, având păstrate bine în memorie condițiile de altădată. 

Maria Sîrbu

Maria Sîrbu este tânără specialistă și auzind amintirile colaboratorilor mai cu experiență recunoștea că e foarte bucuroasă să înceapă activitatea profesională într-un sediu nou.

Șefa aparatului Procuraturii Generale, Oxana Țurcanu, spunea: ” Sediul Procuraturii din Criuleni este ultimul supus renovării în Republica Moldova. Au fost investiți patru milioane  lei din bugetul de stat în acest scop. Pentru 2023 planificăm reparații capitale și la Edineț, Briceni, Hîncești… După necesități, și posibilități ne străduim cât de puțin să îmbunătățim condițiile de muncă ale angajaților noștri. Sunt și ei oameni și nu pot activa în condiții precare”.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button