Premii prin dispoziţie de preşedinte

Şefii centrelor de sănătate din raionul Criuleni nu-şi mai pot acorda premii şi ajutoare materiale. 

O decizie a Consiliului Raional Criuleni îl împuterniceşte cu acest drept pe preşedintelui raionului, care îi poate premia prin dispoziţie.

„Până acum, şefii centrelor de sănătate Criuleni, Dubăsarii Vechi, Măgdăceşti, Bălăbăneşti şi Hruşova, precum şi directorii Spitalului raional şi Centrului stomatologic raional, a căror fondator este Consiliul Raional, acordau premii sau ajutoare materiale atât colectivelor pe care le conduc, cât şi lor înşişi, dar după mai multe notificări din partea inspecţiilor financiare, s-a stabilit că în asemenea cazuri intervine conflictul de interese, pentru că şefii nu-şi pot acorda lor premii. Acest lucru îl va face preşedintele raionului, fără a fi nevoie ca subiectul să fie dezbătut de fiecare dată în şedinţa plenară a Consiliului Raional”, – a spus Iurie Andriuţă, solicitat de „Est-Curier” să explice necesitatea unei astfel de decizii. Sursele financiare pentru stimularea şefilor se vor lua tot din bugetele instituţiilor pe care le conduc. Mărimea premiului va fi cel permis de legislaţie, adică până la un salariu de funcţie.

Până la 19 ianuarie, preşedintele a emis dispoziţii de premiere a şefilor Centrelor de Sănătate Dubăsarii Vechi, Măgdăceşti, Criuleni şi Hruşova.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *