Ora de codare – învățăm prin joacă

Biblioteca Publică Dubăsarii Vechi în parteneriat cu voluntarul de la Corpul Păcii, Rebecca Buxton, a inițiat un nou Serviciu – Ora de Codare sau Hour of Code, care are drept scop formarea abilităților de programare la copii și tineri din medii defavorizate.

20180204_141902

Învățarea prin joacă este cea mai plăcută activitate. De aceasta se conving utilizatorii Bibliotecii publice din Dubăsarii Vechi, participând la Ora de Codare, un serviciu nou ghidat de voluntarul de la Corpul Păcii, Rebecca Buxton. Acest serviciu este orientat spre utilizarea rațională a tehnologiilor informaționale. Ora de codare se petrece în fiecare zi de duminică la bibliotecă și adună tot mai mulți participanți, fiind populară atât în rândul băieților, cât și a fetelor. Aceasta nu necesită cunoștințe speciale. Unica cerință este ca utilizatorul să poată citi și să aibă un calculator la îndemână cu conectare la internet. Gradul diferit de dificultate permite avansarea treptată a utilizatorilor, facilitând experimentarea lucrurilor noi pentru cei, care încă nu studiază programarea în școală.

Serviciul este orientat spre copiii din familiile social vulnerabile, care în condițiile obișnuite nu au posibilitatea să acceseze calculatorul și, cu atât mai mult, să-și formeze abilități de programare.

Noi ghidăm copiii spre a înțelege ce se află în spatele jocurilor cu care s-au obișnuit, îi ajutăm să înțeleagă cine este un programator și cu ce se ocupă acesta. Încercând să scrie primele linii de cod, micii noștri „programatori”, pun în practică dar și capătă cunoștințe noi în domeniul matematicii, fizicii își dezvoltă atenția și creativitatea.

Inițiativa este salutată de părinți și copii, stârnind multă curiozitate și mai apoi va stârni, cu siguranță, și multă pasiune pentru programare.

Ina Agachi, șefa Bibliotecii publice  Dubăsarii Vechi

Comments

comments

Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *