Internațional

Olandezii vor face mai puține plăți în numerar

Ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra conduce o mişcare europeană comună care cere interzicerea bancnotei de 500 de euro şi plăţile în numerar de peste 5.000 de euro pentru a preveni spălarea de bani și alte infracțiuni financiare. Acesta afirmă că proiectul respectiv are susţinerea Belgiei, Franţei, Italiei şi Spaniei, fiind prevăzută şi posibilitatea ca fiecare ţară să micşoreze plafonul până la care sunt permise plăţile cash. Pentru Olanda Ministrul Hoekstra, pledează ca în Olanda plățile în numerar să nu depășească 3.000 de euro. Această decizie nu-i prea deranjează pe olandezi și nici pe migranții care activează în această țară pentru că majoritatea remunerărilor se achită prin transfer bancar la card și lumea are deprinderi de a face plăți fără numerar.

În Olanda moneda euro a fost introdusă la 1 ianuarie 2002, la fel ca și în Austria, Grecia, Belgia, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Portugalia și Spania. Înainte de adoptarea euro, golul olandez era moneda olandeză, după cum scrie https://ro.history-hub.com/ și acesta mai poate fi schimbat până în 2032.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button