DubăsariEst-CurierPolitic

Oficiali moldoveni și europeni au vizitat astăzi satul Holercani

În după amiaza zilei de 25 iulie, Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, împreună cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks și reprezentanta rezidentă a PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova, au vizitat satul Holercani, raionul Dubăsari. 

Oficialii au mers să viziteze proiectele care au fost finanțate anterior de Uniunea Europeană și implementate de PNUD. Satul Holercani a atras, pe parcursul ultimilor 12 ani, în perioada 2011-2023, mai multe proiecte. Mai multe instituții publice au fost amenajate și renovate în cadrul Programului Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii, și anume casa de cultură, centrul multifuncțional, sistemul centralizat de canalizare și stația de epurare a apelor reziduale. Și Liceul Teoretic din Holercani a fost renovat substanțial, lucrări finanțate de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în colaborare cu parteneri locali.  
Primarul satului Holercani, Tudor Tănase, a mulțumit partenerilor de dezvoltare și Guvernului Republicii Moldova pentru suportul continuu în vederea dezvoltării infrastructurii locale și îmbunătățirea condițiilor de trai din regiune.

Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, a menționat, într-un interviu pentru Est-Curier, că la Holercani a vizitat nu doar obiective de menire culturală și socială, la renovarea cărora a contribuit, dar și locuri frumoase, inclusiv un crucifix gigantic. Întrebat de reporteră dacă vizitarea crucifixelor nu intră în contradicție cu politicile UE, Mazeiks a spus că în UE sunt respectate drepturile omului, inclusiv convingerile religioase, dat fiindcă UE este include mai multe țări cu diferite tradiții și confesiuni majoritare. 

Urmăriți mâine, pe canalul Youtube Est Curier, un interviu cu ES, Ambasadorul Janis Mazeiks, despre mai multe teme de interes pentru locuitorii R. Moldova. 

Imagini: Te//Oleg Serebrian.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button