CriuleniCultural

O şcoală de arte caută elevi pentru instruire gratuită

Şcoala de Arte din Dubăsarii-Vechi este în căutare de elevi. Recent, primăria acestui sat a distribuit un anunţ prin care instituţia îşi exprimă intenţia de a oferi patru locuri gratuite unor elevi care au dorinţa să studieze, şi nu oricum, dar gratuit, fără achitarea taxelor lunare.

Vladimir Lungu, directorul şcolii de arte din acest sat, a motivat apariţia anunţului prin aceea că şcoala are puţini elevi, iar consiliul local ar fi dispus să achite pentru studiile câtorva copii din familii cu posibilităţi materiale modeste: „Avem puţini elevi la vioară şi instrumente aerofone şi primarul a propus să achite primăria câteva locuri de studii pentru copii din familii vulnerabile. Am anunţat, dar încă nu au venit candidaţi. Sunt acum 98 de elevi, dar avem posibilităţi să înmatriculăm mai mulţi. Cele mai populare instrumente sunt pianul, chitara, acordeonul”.

Primarul satului Vitalie Casian, a spus că selectarea candidaţilor la bursa primăriei pentru studii la Şcoala de Arte va fi decisă de conducerea Şcolii, cu argumentele de rigoare. Primarul îşi exprimă încrederea că membrii consiliului sătesc vor aproba finanţarea, dacă elevii vor fi sârguincioşi şi din familii vulnerabile.

Şcoala de Arte din Dubăsarii-Vechi a stabilit pentru anul 2021-2022 următoarele taxe: 150 de lei la specialităţile pian, acordeon, arte plastice şi coregrafie; câte 100 de lei la specialităţile vioară şi artă teatrală, şi câte 50 de lei la instrumente aerofone (trompetă, bariton, tenor, fluier).

Pa lângă taxa de studii, familiile elevilor care se înscriu la studii extracurriculare mai suportă şi cheltuieli pentru un instrument muzical, pentru care, în dependenţă de stare (nou sau la mâna a doua), vor scoate din buzunar de la 1500 până la 4000 de lei.

La Şcoala de arte din Dubăsarii Vechi studiază copii din acest sat, de la Corjova vecină şi chiar o elevă din Delacău, Anenii-Noi, care merge şi la liceul din localitate.

S. Cernov

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button