Politic

O nouă provocare sau prilej de decontare a unei tehnici dezmembrate

Într-o unitate militară din Tiraspol la 17 martie  în urma unei explozii ar fi izbucnit un incendiu. În urma impactului a ars un elicopter parcat pe o platformă. Televiziunea tiraspoleană  declară că incendiul ar fi consecința unui atac cu o dronă kamikadze venită dinspre Odesa. Jertfe nu sunt, dar a fost intentată o anchetă penală.

Biroului pentru Reintegrare, califică a acest lucru drept o provocare. Într-un comunicat de presă acesta spune:

Biroul politici de reintegrare a luat legătura cu celelalte autorități publice ale Republicii Moldova, iar în urma examinării imaginilor video și din schimbul de informații, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică și panică în regiune. Tehnica militară din imagini nu funcționează de câțiva ani.  Autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene.”

Consiliul de Securitate al Ucrainei a descris drept o „provocare” rusească atacul care ar fi vizat baza militară din Transnistria. Ucrainenii acuză Moscova că dorește „o escaladare” a situației din regiune.

Tiraspolul la 12 martie a anunțat până a 13 mai 2024 cod galben de pericol terorist în regiune.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button