O nouă ocazie pentru doroţcăneni

Primăria Doroţcaia a fost selectată recent pentru a beneficia de suport în cadrul programului Comunitatea mea, finanţat de USAID şi IREX Moldova. Astfel are o nouă posibilitate pentru  îmbunătățirea accesului și calității serviciilor publi-ce; Implicarea cetățenilor în activitatea primăriei și soluționarea problemelor locale; avansarea reformei de descentralizare.

16681815_256285821449654_4528862950568296518_n

Finanţatorii declară că se mizează pe implicarea populaţiei, iar comunitățile care vor da dovadă de un angajament continuu și adevărat față de guvernarea deschisă și responsabilă față de cetățeni, vor beneficia de suport pentru implementarea unui proiect local de infrastructură. Valoarea totală a unui proiect poate ajunge până la 60.000 de mii de dolari. Primarul, Valeriu Berzan, solicitat de ”E.C” spune că această oportunitate ar fi benefică pentru revitalizarea sălii de şedinţe a primăriei, deteriorate încă în 1993, făcând condiţii pentru implicarea tinerilor, persoanelor cu dizabilităţi în procesul decizional,dar şi angajaţiilor APL, consilierilor – un loc de muncă adecvat. Evident va fi şi o contribuţie a comunităţii în realizarea acestui pro-iect. Oricum, zice primarul, urmează trei luni de lucru de sensibilizare, solicitare a părerilor sătenilor referitor la prioritatea investiţiei, instruiri.

Exemplul s. Doroţcaia poate fi urmat şi de alte localităţi sau în 2020 va fi anunţată o nouă rundă de selectare a beneficiarilor de suport pentru crearea unei guvernări deschise şi responsabile faţă de cetăţeni.

E. Alexei

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *