CriuleniCultural

O cafenea literară a luat naștere la biblioteca din or. Criuleni

Pentru că februarie este luna cititului împreună, Biblioteca Publică Orășenească „T. Isac” din or. Criuleni a organizat o cafenea literară, prilejuită de cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale de Lectură, care a început în 14 februarie, chiar de ziua de naștere a poetului Grigore Vieru.

Cititul împreună, cititul cu glas tare, discuții asupra celor citite sunt practici care pot pune baze solide la educarea copiilor și a adulților. „Studiile arată că persoanele care citesc frecvent sunt în măsură să-i înțeleagă mai bine pe ceilalți, să empatizeze cu ei și să vadă lumea și din perspectiva altora. Printre beneficiile generale ale cititului se numără dezvoltarea creativității, a empatiei și a gândirii critice. Campania Națională de Lectură, promovată al doilea an de către Ministerul Culturii, își propune să  stabilească lectura ca obicei în rândul tuturor persoanelor și categoriilor de vârstă”spunea gazda evenimentului, Viorica Șapavalov, directoarea bibliotecii.

Participantele la eveniment au împărtășit cu cei prezenți care le-au fost lecturile recente și ce impresii au căpătat despre cărțile citite și autorii lor.

Gazda cafenelei literare a prezentat și ultimele achiziții ale bibliotecii, care au completat fondul de carte în anii 2022-2023, o parte din care au fost editate cu suportul Ministerului Culturii, preponderent opere ale autorilor contemporani.

Organizatorii speră că următoarea ședință a cafenelei literare va trezi și interesul altor persoane, care ar fi dornice să participe la asemenea format de discuții.

Fotografie de Adelina Don. Noile achiziții ale bibliotecii din or. Criuleni: 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button