Educaţie

Nocturna bibliotecilor a început

În perioada 27 – 28 septembrie 2024 începând cu ora 16.00 în cadrul  ediției a XV-a a Campaniei Nocturna Bibliotecilor sunt desfășurate activități simultan în bibliotecile din România și Republica Moldova,

Genericul ediției 2024 „Noaptea detectivilor de carte – mistere literare, rezolvare de enigma, incursiuni în lumea romanelor polițiste” oferă publicului o gamă diversă de programe și activități. Ca și instituție culturală și educațională, biblioteca are un rol esențial în promovarea cunoașterii prin interacțiune și dialog, este spațiul deopotrivă fizic și cultural în care bibliotecarul ajută utilizatorul de a se documenta, filtra informațiile primite zilnic, recrea, culturaliza și petrece timpul util. La Izbiște, bunăoară, biblioteca a fost luată cu asalt de adolescenții pasionați de jocul „Mafia”. Au rezervat timp și pentru 28 septembrie.

-Sunt interesați, curioși și se distrează. Vor veni și mâine.  – ne-a comunicat Alexandru Rusu, directorul Bibliotecii Publice din Izbiște .

Și la Cruglic Biblioteca a fost spațiu pentru detectivi.

 

detectivele de la Cruglic

Bibliotecarii din raioanele Criuleni  și Dubăsari au planificat activități pentru toate gusturile și vârstele. Doar mergeți la BIBLIOTECĂ!

Ce puteți face la  Nocturna Bibliotecilor?  Puteți participa la  expoziții virtuale, vânătoare de comori literare , ateliere de scriere creative, ședințe tematice ale cluburilor de lectură, concurs de rezolvare a enigmelor, proiecții de filme polițiste, reconstituiri literare, teatru social, expoziție de cărți și materiale polițiste, jocuri de rol „Detectiv pentru o noapte”, jocuri dinamice, BiblioQuest, lecturi în pijamale, ateliere de pictură și ateliere muzicale.

Evenimentul cultural anual de activare nocturnă a bibliotecilor este inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și are drept scop facilitarea accesului comunității la resursele bibliotecilor într-un mod interactiv și inedit, stimulând creativitatea, dialogul intercultural și participarea activă la viața culturală și educativă.

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button