Incidente

Metoda ”coletul” se practică și în Republica Moldova

Fiți atenți când faceți comenzi online

Aproape 200.000 de lei au reușit să obțină trei indivizi care au păcălit 3.500 de români în perioada octombrie 2022 – Ianuarie 2023, prin metoda „coletul”, comunică TurdaNews.

Metoda „coletul” este o metodă cu produse comandate online. Mai exact, indivizii livrau mai multor persoane așa-zisele colete comandate în online, însă odată ce clienții deschideau pachetele, aflau că au fost victimele unei țepe.

Persoanele păcălite plăteau ramburs sumele aferente, doar că, atunci când deschideau pachetele, regăseau în interiorul acestora cu totul alte bunuri care nu aveau legătură cu ceea ce comandaseră inițial.

Indivizii au livrat 3.500 de cutii în acest mod, iar suma încasată de escroci depășește 190.000 de lei. Astfel, trebuie să aveți mare grijă atunci când ridicați un colet. Nu plătiți colete firmelor „fantomă” dacă nu primiți în schimb o chitanță/ factură.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button