CulturalEst-Curier

Membrii formaţiei “Zdob şI Zdub” şi fraţii Advahov au primit distincţii diplomatice

Membrii trupei care a reprezentat Republica Moldova la „Eurovizion”, desfăşurat la Torino, Italia, au fost primiţi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
După cum a comunicat pe pagina sa de Facebook ministrul Nicu Popescu, pentru prestaţia lor frumoasă, muzicanţii de la „Zdob şi Zdub” şi fraţii Vasile şi Vitalie Advahov, citat  „Prin prestaţia lor de excepție au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii noastre.”
Nicu Popescu le-a ănmânat invitaţilor distincțiile “Meritul Diplomatic” gradul III.
„I-am găzduit astăzi la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pe reprezentanții Moldovei la Eurovision – formația Zdob și Zdub și Orchestra Fraţilor Advahov.
Le-am transmis artiștilor noștri toată aprecierea și admirația pentru prestația excelentă din cadrul concursului. Milioane de europeni au fredonat și dansat pe ritmurile de folclor și rock’n’roll a piesei „Trenulețul”. Am asigurat echipa artistică că MAEIE, în cooperare cu instituțiile naționale și misiunile diplomatice ale țării noastre peste hotare, va acorda o atenție deosebită popularizării culturii și artiștilor din Moldova. Ne vom implica proactiv în promovarea țării și a tuturor celor care sunt stegarii culturii naționale pe plan extern. Pentru țara noastră, diplomația culturală constituie un instrument eficient pentru promovarea valorilor și identității noastre, iar formația Zdob și Zdub și Frații Advahov prin prestația lor de excepție au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii noastre. Pentru contribuția substanțială avută în cadrul concursului Eurovision și în semn de apreciere pentru consolidarea imaginii și profilului cultural al Republicii Moldova în străinătate, le-am acordat formației Zdob și Zdub și Fraților Advahov distincțiile “Meritul Diplomatic” gradul III.” – a fost mesajul ministrului Popescu. 
Sursa foto: Facebook/Nicu Popescu

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Vezi și
Close
Back to top button