CriuleniEC JuniorSportiv

Luna octombrie vine cu proba de rezistență la Bălăbănești

În raionul Criuleni luptele greco-romane sunt în ultimul timp umbrite de alte genuri de sport, dar la Bălăbănești treizeci de tineri sunt deciși să demonstreze că ele întruchipează puterea, îndemânarea și virtutea bărbaților.
Așa crede antrenorul echipei, Grigore Barbacari, absolvent al Liceului republican cu profil sportiv din Chișinău.
Acolo i-a avut ca antrenori pe Cucu Mihai, Coda Nicolae, Curchin Victor, care i-au cultivat dragostea pentru acest gen de sport, dar și pentru profesia de antrenor.
Primul antrenament de lupte greco-romane l-a avut în clasa a VI -a și atunci a înțeles că acel hobby i-ar putea deveni profesie.
Actualmente încearcă să transmită pasiunea lui altor tineri, care vor să crească puternici și să fie mândri că fac parte din echipa.

Echipa de la Bălăbăneşti, Criuleni

În această misiune, de real folos îi este, după cum recunoaște, cartea ”Tatăl”, scrisă de Igor Rîbakov și Abdulmanap Nurmagomedov.
– E o carte impresionantă cum să crești campioni în sport, business și chiar în viața cotidiană. O recomand tuturor, zice antrenorul Grigore Barbăcari. – Doresc să formez o echipă foarte puternică. Degrabă vom susține primul nostru examen de măiestrie, căci sunetm invitați la competiile ce se vor desfăşura la Soroca și la Ialoveni. Mergem cu toții spre un scop comun: baieții să ajungă maieștri în sport, iar eu –antrenor emerit, și să urcăm pe cele mai înalte podiumuri ale competițiilor naționale și internaționale.

Alina Ostrovschi

Acest articol apare în cadrul proiectului „Sprijin pentru mass-media din Moldova și eforturi inovatoare de educație mediacă”, finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională și implementat de Internews în Moldova, ce are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, care oferă cetățenilor acces la o diversitate de perspective și reduce vulnerabilitatea sectorului mediatic la interesele politice și economice.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button