Est-CurierInternațional

Liz Truss va fi noua prim-ministră a Marii Britanii

După ce a câștigat șefia partidului conservator, devansându-l în competiție pe Rishi Sunak, Liz Truss va fi numită Prim-Ministru al Marii Britanii.

Mary Elizabeth Truss s-a născut în 1975 în Oxford, având tată matemetician și mama  – nursă. A studiat filosofia, politică și economia la Universitatea Oxford, a fost activă inițial în partidul Liberal Democrat, după care a devenit adepta Conservatorilor.

După absolvire, a lucrat în companii precum Shell în calitate de contabilă, apoi într-o companie de telecomunicații. Este căsătorită cu Hugh O’Leary, la fel, contabil. Este mamă a doi copii.

Foto: captura bbc.com

Mai mulți foști prim-miniștri britanici și foști și actuali lideri UE au adresat felicitări lui Liz Truss cu prilejul accederii în noua funcție.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Vezi și
Close
Back to top button