Lecții de învățat pentru deținătorii de terenuri (video)

Vineri, 22 martie, curent, la Criuleni a avut loc seminarul ”Mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățiri funciare”, organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), la care au participat secretarii primăriilor, inginerii cadastrali din raion, dar și producători agricoli, proprietari de terenuri și bunuri imobile.

Angela Dogotari, șefă a Serviciului politici în domeniul fondului funciar și îmbunătățiri funciare al MADRM, a venit în fața asistenței cu mai multe informații despre modernizarea Codului civil și modificarea unor acte legislative, toate având drept scop îmbunătățirea

3_3653177domeniului funciar prin eliminarea obstacolelor birocratice care frânează dezvoltarea sectorului agrar. Pentru a evita litigiile în domeniu, și așa multe la număr, vorbitoarea s-a axat pe modalitatea de încheiere a contractelor în agricultură, specificând în acest sens normele juridice de care trebuie să țină cont fiecare proprietar de pământ.

Vasile Nemțanu, consultant principal în domeniul fondului funciar și îmbunătățiri funciare la același minister, i-a familiarizat pe cei prezenți cu metodele, principiile și stimulările în vederea consolidarii terenurilor agricole, folosirea apelor la irigarea terDSCN6353enurilor agricole din iazuri și sporirea fertilității solului, toate acestea fiind specificate în Regulamentul aprobat prin Hotărârea guvernului nr. 691 din 11 iulie 2018, privind condițiile și procedurile de realizare a activităților de îmbunătățire funciare, protecție, conservare și sporire a fertilității solurilor.

În cadrul aceluiași seminar Dumitru Bratco, consultant superior la Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a vorbit despre măsurile de combatere a ambroziei – plantă alergenă, care a împânzit republica și afectează grav sănătatea populației în perioada înfloririi. Ulterior participanţii au avut posibilitate să ofere întrebări la temele abordate şi să audă răspunsuriile de care au nevoie.

 

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *