La Drăsliceni a plouat cu goluri

Duminica trecută, 22 iulie, s-au disputat meciurile etapei a VII-a din cadrul campionatului ARF Criuleni la fotbal în cinci localități . În această etapă au fost marcate în total 36 de goluri, din care 14 goluri în meciul de pe stadionul din Drăsliceni între echipele «Olimpic», Pașcani și «Nistru», Boșcana.

La Drăsliceni ambele echipe au sosit cu amatorii de fotbal din Pașcani și Boșcana. Meciul între echipa deținătoare a Cupei și Supercupei din anul trecut și echipa-campioană a raionului Criuleni din anul 2017 părea a fi un meci de intrigă. Însă nu a fost să fie. Fotbaliștii din Pașcani au jucat mai agresiv, trimițând în poarta adversarilor o ploaie de goluri.

Trecuse doar trei minute de la începutul primei reprize și arbitrul Petru Stoianov fixează deschiderea scorului. Golul a fost marcat de atacantul cu numărul 10 pe tricou Serghei Ivanov – 1:0. Peste puțin timp tot el trece de apărarea echipei «Nistru» și bate al doilea gol – 2:0. Trecuse doar 20 de minute din prima repriză și scorul s-a majorat până la 4:0. Tot Sergei Ivanov a mai scris încă două goluri.DSC_3057

A urmat o pauză . Fotbaliștii ambelor echipe s-au mai răcorit și meciul a continuat. În poarta echipei «Nistru» se acordă un penalty. Din păcate nu s-a marcat, portarul Feodor Tricolici a dezbătut balonul trimis în colțul stâng al porții.

În repriza a doua a continuat să plouă cu goluri, Acelaș Serghei Ivanov majorează scorul 5:0. Peste câteva minute de joc mijlocașul echipei «Olimpic» Dumitru Barcari mai bate un gol – 6:0. Echipa din Boșcana execută un corner. Balonul pe o curbă ridicată coboară în careu, însă atacanții echipei «Nistru» nu-l pot prelua și fundașii echipei «Olimpic» dezbat mingea din careu. La o fază de atac a echipei din Boșcana, cineva din fundașii formației gazdDSC_3093ă comite un fault în careul de pedeapsă. Penalty! Maxim Bejenari de la punctul de var trimite balonul în plasă – 1:6. Fotbaliștii boșcăneni au mai încercat să marcheze, însă nu le ajungea tehnica cuvenită.

Până la a doua întrerupere, fotbaliștii din Pașcani mai bat două goluri în poarta adversarilor și scorul se majorează – 8:1. De această dată s-a evidențiat atacantul Alexandru Ojoga.

Ultimele 20 de minute a meciului au fost urmărite de spectatori cu o atenție deosebită. Serghei Ivanov bate al șaselea gol al său în această partidă. Apoi Alexandru Ojoga cu câteva driblinguri frumos trece de trei apărători ai echipei Nistru și DSC_3065majorează scorul cu 10:1. Echipa din Boșcana obosită nu se mai opunea. În ultimele minute ale meciului fotbaliștii formației Olimpic, Pașcani din contra joacă tot mai agresiv și atacantul cu numărul 8 pe maiou Chiril Spînu mai bate două goluri – 12:1. Cu o minută a anticipat fluerul final al arbitrului un alt atacant, Ștefan Donțu, pune punct în acest meci, marcând ultimul gol – 13:1.

Nicolae Moroga, specialistul echipei «Nistru», Boșcana: «Astăzi băieșii noștri au jucat prost de tot. Tinerilor fotbaliști ai echipei Constantin Untilă, Mihai Leșan, Victor Jurean, Mihai Sandu, Maxim Bejenari nu le ajunge tehnica cuvenită și experiență de joc. Nu e nimic strașnic, cu timpul băieții vor juca mai bine».

Ștefan Donțu, specialistul echipei «Olimpic», Pașcani: «Am primit o mare plăcere cum au jucat astăzi băieții noștDSC_3095ri». În etapa următoare vom juca la Slobozia-Dușca. Va fi un meci principial, însă noi ne vom pregăti serios de competiție».

Duminică, 22 iulie, s-au mai disputat patru meciuri din Campionatul raional la Fotbal. La Mașcăuți echipa locală Minerul a învins formația FC Porumbeni cu 4:3. Cu acelaș scor de 4:3 echipa FC Slobozia-Dușca pe terenul de fotbal din Bălăbănești a biruit formația locală «Atletic». Echipa «Victoria», Zăicana a jucat la Criuleni cu formația locală «Tiras», și a pierdut cu 3:4. FC Onițcani cu 1:0 a biruit echipa Speranța, Cimișeni, și cu 19 puncte acumulate se menține în fruntea clasamentului.

Duminica viitoare, 29 iulie, se vor disputa meciurile etapei a XIII-a din Campionatul ARF Criuleni.

Valeriu TURTA

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *