La Boșcana au împărțit berbecul

Sâmbătă, 21 septembrie, de nașterea Maicii Domnului, la Boșcana, cu prilegiul Hramului localității, administrația publică a organizat o sărbătoare sportivă cu diverse competiții și distracții.

DSC_0239

La ora 11.00 pe stadionul din localitate s-a disputat meciul echipelor de fotbal «Nistru», Boșcana și FC Onițcani, din cadrul etapei a X-a a Campionatului raional la fotbal, retur, arbitrat de Vladimir Guzun. Fotbaliștii locali, îmbrăcați în tricoiuri albe, au ieșit pe terenul de joc cu scopul de a obține cu orice preț o victorie.

La primul atac spre poarta adversarilor atacantul echipei locale cu Nr.17 pe maiou Mihail Leșan deschide scorul – 1:0.

În repriza a doua jocul a devenit mai dur și arbitrul îi avertiza pe fotbaliști să joace corect. Unii se supărau. Fundașul echipei FC Onițcani cu Nr.8 pe maiou Cristian Gore apela către arbitru cu cuvinte necenzurate. Coechiperii îl calmau, să nu vorbească urât, să fie mai prudent și corect. La un atac iute pe aripa dreaptă a fotbalistului cu Nr.3 pe maiou Victor Zubcu, balonul zboară în plasă – 2:0. Apoi, Victor Zubcu într-un contr-atac, îi paseză précis coechiperului său, capitanul echipei Vasile Stăvilă, care majorează scorul – 3:0. Cei de la FC Onițcani reușesc să bată un gol – 1:3.

La finele meciului sponsorul Octavian Marii a cadonat elevilor Liceului Teoretic «Mihail Stratulat», Boșcana un set de mingi de volei, baschet și fotbal, pentru dezvoltarea sportivă a tinerilor din localitate.

Apoi arbitrul principal al competiților sportive în ziua de Hram, Iurie Colesnic, anunță pregătirea echipelor de elevi și eleve pentru a începe meciurile de mini-fotbal. La fotbal feminin între elevele claselor 6-7 primele au fost fetele din Boșcana. La competiția între elevele claselor 8-9 au biruit fetele din satul Hrușova. Între băieții din clasele 5-7 au învins elevii Liceului Teoretic «Mihail Stratulat», Boșcana, iar între băieții din clasele 8-9 au biruit cei din Hrușova.

Spectatorii au înconjurat salteaua de lupte, unde urmau să înceapă competițiile la trântă pentru trofeele «Cucoșul viu», «Iepurașul viu» și «Berbecul viu». Primii încep lupta cei mai tinerei. Arbitrul Iurie Colesnic după câteva dueluri, anunță învingătorul – trofeul “Cucoșul viu” a fost cucerit de elevul clasei a VIII-a Veaceslav Gaidău. Trofeul – un iepuraș alb îl cucerește Valeriu Josan.

Destul de încordată a fost lupta pentru principalul trofeu – «Berbecul viu». După câteva minute de trântă cu procedee frumoase, luptătorii Alexandru Untilă și Alexandru Mezu au decis ca trofeul să fie repartizat între ei.

Valeriu TURTA

Foto de autor

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *