Social

Jubileu la Hârtopul Mare

La Hîrtopul Mare, r. Criuleni a fost sărbătorit jubileul Grădiniței „Andrieș”. Cu acest prilej, sfidând ploaia, au venit să se bucure de reușite managerii, educatorii, dădacele, bucătăresele care au stat „la talpa” instituției , după cum s-a exprimat dna E. Braniște, una dintre primele educatoare. Aceasta aprecia condițiile confortabile pentru copii și lucrători, dar remarca că acum și „se cere mai mult”. Prima directoare a grădiniței, dna Maria Braniște, inițiatoarea acestei activități, susținute de actuala manageră Mariana Istrati și primarul Eugenia Anghelici, venise cu mulțumiri pentru foștii colegi pentru dăruirea de sine, munca depusă, căci  la grădiniță aduceau copii de la 6 luni și aici îi aștepta „a doua mamă”.   A avut grădinița și momente când risca să fie închisă, ne-a povestit ex-primarul Gheorghe Grama, dar împreună cu regretatul președinte de colhoz Ion Chiriac au reușit să o salveze pentru copii satului. Acum acei copii au prunci pe care îi aduc la instituția preșcolară pe cărările bătătorite cândva de ei. Doar că  preșcolarii actuali au condiții mai moderne,cărărușe pavate, foișoare frumoase, diferite utilaje pentru joc și cunoaștere. 

 În ziua de 13 iunie 2024 la Hîrtopul Mare a plouat generos, inclusiv cu diplome și cuvinte de recunoștință în adresa actualilor 30 angajați ai grădiniței și a primarilor, directoarelor, educatoarelor, intendenților, dădacelor, bucătăreselor, asistentelor medicale de altă dată, a tuturor persoanelor care au lăsat amintiri în sufletele copiilor satului pornind din a. 1973.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button