Instalaţiile defecte le-au cauzat suferinţe

Patru persoane din rl Criuleni au avut de suferit luna curentă în urma utilizării instalațiilor conectate la gaze naturale.

Conform informațiilor SSE Criuleni a IGSU, patru persoane au avut de suferit săptămâna trecută în urma utilizării instalațiilor conectate la gaze naturale. Primul caz a avut loc în s. Cruglic, rl Criuleni, pe data de 8 februarie, 2018.

instalatii-electrice-artizanale-01

Din primele cercetări s-a stabilit că o familie din s. Criuglic a conectat o instalație de încălzit apa, alimentată cu gaze naturale, care avea canalul de evacuare a resturilor de ardere astupat de către proprietar. În consecință, ambii soţi au fost depistați în baie fără cunoștință, iar copilul acestora în vârstă de patru ani acuza amețeli și dureri de cap. Toată familia a fost internată în spitalul raional Criuleni. Cauzele şi circumstanţele mai sunt studiate, pentru ca organele abilitate să dea o apreciere cât mai exactă a celor întâmplate. Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vîrstă de 24 de ani a avut loc la data de 09.02.2018 în localitatea Boșcana, raionul Criuleni. Aici persoana a încercat să aprindă aragazul, în urma cărui fapt s-a produs o deflagrație, iar bărbatul s-a ales cu arsuri de gradul III, având nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire, după deflagraţie nu a urmat nici un incendiu, iar circustanţele se mai stabilesc încă.

SSE Criuleni îndeamnă cetăţenii să fie foarte prudenți la exploatarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale. Pompierii recomandă persoanelor să consulte un specialist în domeniu înaintea utilizării acestora, iar în caz de defecțiune să nu fie exploatate până acestea nu sunt aduse în stare tehnic funcționale.

Elena Iaţco, SSE Criuleni, locotenent major al serviciului intern

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *