CulturalDubăsari

Încă un trofeu pentru Nicoleta

Gala celei de a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional de muzică “Mărul de aur” a fost triumfală pentru o tânără din comuna Coşniţa.  În ziua de 5 octombrie 2019 Nicoleta Iliin (în fotografie) şi-a văzut visul de a evolua pe scena Filarmonicii Naţionale “Serghei Lunchevici” împlinit. A cântat alături de tineri din România, Ucraina, Spania, Belgia, Moldova, Rusia veniţi şi ei să culeagă Mărul de aur, demonstrând ta-lente la diferite categorii: instrumental,vocal, coregrafie, modeling.
71472100_1137464259783541_6401476608103809024_n
În acea zi în faţa şi în incinta Filarmonicii era o mare de oameni, căci vârsta concurenţilor începea de la 5 ani şi se termina cu 20+. Era spre sfârşitul zilei, spectatorii şi juriul care au ascultat peste o sută de voci intrase în starea de relax şi de o dată apare Nicoleta Iliin, categoria pop românesc, cu  piesa Paparudă. A făcut senzaţie şi a câştigat “Mărul de aur” care pe lângă premiul de 500 euro mai presupune şi obligaţiunea de a evolua pe bază de voluntariat la Gala ediţiei din anul viitor a festivalului. Apropo, în această toamnă, în septembrie, Nicoleta Iliin a mai câştigat un trofeu- unul dintre cele patru Grand Prix-uri și cupe Grand ale concursului internaţional  Greece’s Hope 2019, la care au fost concurenţi din 10 ţări. E o bucurie pentru familie, pentru sat, raion, dar şi mai mult pentru discipolii ei de la Scoala de arte Coșnița, colectivele „Bravis” şi „Armonie”, care au motiv să tindă și să depăşească performanţele tinerei lor profesoare de muzică.
E. Chiriac

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button