Iarăși blocați pe malul stâng și privați de drepturile constituționale

Veste tristăParomul sau feribotul ce leagă Molovata de Molovata-Nouă ramâne iarăși unica cale de acces pe malul drept pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Oficialii de la Tiraspol au declarat stare de urgență în sănătate până la 1 decembrie 2020 și au limitat libera circulație a cetățenilor. Pretextul evitării răspândirii COVID 19 are mai multe efecte colaterale.  Pe lângă cele menționate de Promo-lex la începutul verii în raportul publicat, se adaugă și limitarea dreptului la vot al cetățenilor din Vasilievca, Roghi, Corjova. Administrația întreprinderii ”Bacul Molovata” deja a semnalat îmbulzeala cetățenilor și  exces de automobile la trecerea dintre maluri.

Limitarea fluxului de pasageri egaleaza și cu limitarea activității întreprinderilor de agrement din Cocieri și Molovata-Nouă, precum și a sanatoriului ”Struguraș”.

Bacul Molovata a fost aglomerat și în perioada martie-mai, la fel, din cauza închiderii circulației pe podul de la Dubăsari,din cauza pandemiei, iar cetățenii, pentru a trece de pe un mal al Nistrului pe altul, aveau de așteptat și câte două sau patru ore, sau erau nevoiți chiar să înnopteze în deplasări, pentru că nu reușeau să revină până la finele zilei de muncă.

 

E.Chiriac

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *