Social

Iarăși blocați pe malul stâng și privați de drepturile constituționale

Veste tristăParomul sau feribotul ce leagă Molovata de Molovata-Nouă ramâne iarăși unica cale de acces pe malul drept pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Oficialii de la Tiraspol au declarat stare de urgență în sănătate până la 1 decembrie 2020 și au limitat libera circulație a cetățenilor. Pretextul evitării răspândirii COVID 19 are mai multe efecte colaterale.  Pe lângă cele menționate de Promo-lex la începutul verii în raportul publicat, se adaugă și limitarea dreptului la vot al cetățenilor din Vasilievca, Roghi, Corjova. Administrația întreprinderii ”Bacul Molovata” deja a semnalat îmbulzeala cetățenilor și  exces de automobile la trecerea dintre maluri.

Limitarea fluxului de pasageri egaleaza și cu limitarea activității întreprinderilor de agrement din Cocieri și Molovata-Nouă, precum și a sanatoriului ”Struguraș”.

Bacul Molovata a fost aglomerat și în perioada martie-mai, la fel, din cauza închiderii circulației pe podul de la Dubăsari,din cauza pandemiei, iar cetățenii, pentru a trece de pe un mal al Nistrului pe altul, aveau de așteptat și câte două sau patru ore, sau erau nevoiți chiar să înnopteze în deplasări, pentru că nu reușeau să revină până la finele zilei de muncă.

 

E.Chiriac

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button