CriuleniIncidente

Făptașii au fost identificați, dar păstrați vigilența

Fraza ”Umblă hoții, ziua în amiază mare” i-a pus în gardă pe mai mulți locuitori ai or. Criuleni. S-au alertat mai ales oamenii în etate, care nu au mari bogății, dar nu se simt în siguranță. Vestea că la un vecin au intrat și i-au luat o căldare de castraveți, o bicicletă și un radio vechi, la altcineva din geanta lăsată pe prag au sustras telefonul, cardurile bancare și bani s-a răspândit repede învingând spiritele.

Am solicitat părerea referitoare la această stare de lucruri și reprezentanta acestuia, dnei Anastasia Groza, şef-adjunctă a Serviciului Securitate Publică al Inspectoratului de poliție Criuleni, care  ne-a comunicat: „Au fost înregistrare aceste furturi și făptașii au fost identificați. În primul caz riscă pedeapsă contravențională, în al doilea – răspundere penală. Cazurile se mai documentează.”

Pentru a evita asemenea incidente și a preîntâmpina furturile din locuințe, gospodării specialiștii de la IP Criuleni recomandă:

  • Avertizați copiii să nu între în discuții cu oameni necunoscuți;
  • Fiți atenți unde puneți cheile de la casă;
  • După fiecare vizită a persoanelor străine verificați cheile și încuietorile să nu aibă urme de ceară sau săpun pentru a vă asigura că nu se fac tentative de a fi duplicate;
  • Memorați sau înscrieți numerele mașinilor străine care apar în mahala.

În orice caz de suspiciuni anunțați  poliția și sunați la 112.

*****

Pe canalul nostru de Telegram Est-Curier, vă oferim atât imagini relevante, cât și știri de actualitate din raioanele Criuleni-Dubăsari și din întreaga țară. Devino corespondent Est-Curier! În cazul în care ai imagini care ar putea deveni subiecte de știri, te încurajăm să ni le trimiți pe Viber sau Telegram la numărul 069789896.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button