Este bradul! De mâine s-ar putea să lumineze

Se pare că autorităţile locale din or. Criuleni vor avea în anul curent, ca şi în anul precedent, de altfel, cel mai ieftin brad.

IMG_8694

Primarul Dumitru Simon a anunţat în şedinţa consiliului orăşenesc din 8 decembrie, că unul din cei trei brazi, care cresc în grup în apropierea fostei şcoli profesionale din Criuleni, este tocmai bun pentru a înveseli sărbătorile de iarnă, iar faptul că va fi tăiat, va favoriza chiar, în opinia sa şi a specialiştilor din domeniu, creşterea altori doi pomi aflaţi în imediata apropiere. Consilierii au fost informaţi că avizul Inspecţiei Ecologice pentru tăierea pomului este pozitiv.

Pe 14 decembrie o macara a şi instalat bradul în centrul pieţii Ştefan-cel-Mare (în imagine). Şi dacă bradul nu a costat nimic, atunci tăierea, încărcatul, transportatul şi instalarea lui costă. Potrivit lui Ghenadie Panfili, şeful ÎM „Comunservice”, angajaţii căreia au efectuat operaţiunea, proprietarul macaralei încă nu a înaintat nota de plată pentru cele trei ore cât a fost antrenată în instalarea bradului. Deşi aparent ar fi fost simplu, ploaia de astă noapte le-a cam îngreunat accesul la pom, iar maşina sa şi împotmolit pe alocuri. Ghenadie Panfili a mai spus, că bradul va fi împodobit mâine, pentru asta fiind contractată o maşină specială de la o întreprindere din Chişinău, exploatarea căreia costă 400 de lei ora. Întreprinderea achiziţionează anual jucării şi ghirlande pentru brad, în sumă de la 2 până la 4 mii de lei. În seara zilei de mâine, 15 decembrie, bradul îşi va aprinde luminiţele, anunţă Ghenadie Panfili.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *