Politic

După Spania a venit și rândul Greciei

 

Astăzi, 26 iunie,2024, după aproape un an de la finalizarea negocierilor, Cabinetul de miniștri al Republicii Moldova  a aprobat un  acord  ce prevede recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere eliberate de Republica Moldova și Republica Elenă.

Datorită Acordului vor fi eliminate impedimentele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc în aceste  două țări. Permisele de conducere  vor fi convertite fără necesitatea de a susține un test teoretic și/sau practic.

Semnarea bilaterală a documentului se preconizează că  va avea loc la Atena, Republica Elenă, în perioada
01-02 iulie 2024.

Republica Moldova a semnat anterior  acorduri de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere cu Turcia, Lituania, Italia, Albania, Spania.  Pe rol este și o declarație comună de intenție cu Germania, privind transcrierea permiselor de conducere.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button