Incidente

Doliu la Marcăuți

Locuitorii s. Marcăuți, r-nul Dubăsari sunt șocați. În seara zilei de 30 ianuarie 2024 s-a întâmplat o tragedie.

Potrivit sătenilor, un bărbat în vârstă de 33 de ani, eliberat dintr-un spital de psihiatrie unde a fost internat după omorul tatălui, a fost trimis acasă la tratament ambulatoriu.
Între el și mama sa, care, după spusele sătenilor, îl vizita cu regularitate la spital pe parcursul anilor, pe la orele 19 s-ar fi iscat o ceartă. Femeia de 61 ani i-ar fi reproșat omorul tatălui. Acest lucru a costat-o viața. Insul a doborât-o la pământ și a decapitat-o, apoi pe la ora 21.30 a chemat 112 și s-a predat.

„Bănuitul în anul 2016 a mai fost cercetat penal pentru omorul tatălui său, instanța de judecată stabilindu-i starea de iresponsabilitate, cu aplicarea în privința acestuia a măsurii de constrângere cu caracter medical, fiind internat în instituția psihiatrică cu supraveghere riguroasă”, a menționat Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliței (IGP).

Oamenii legii fac cercetările de rigoare pentru a elucida toate circumstanțele crimei. Insul este reținut și va reveni din nou la spitalul de psihiatrie.

Iurie Novițchi, șeful Centrului sănătate mintală Criuleni, solicitat de ”E.C” a declarat că bărbatul respectiv nu a ajuns să se prezinte la medicul psihiatru pentru tratament.

E un caz special, mai rar întâlnit. Probabil că în spital se comporta altfel, nu avea devieri, încât instanța de judecată a emis decizia de  externare.  În mediu bolnavii cu tulburări mintale nu sunt mai agresivi decât ceilalți membri ai comunității, dar necesită supraveghere din partea familiei  ca să urmeze tratamentul indicat”– a accentuat dl. Novițchi.

*****

Pe canalul nostru de Telegram Est-Curier, vă oferim atât imagini relevante, cât și știri de actualitate din raioanele Criuleni-Dubăsari și din întreaga țară. Devino corespondent Est-Curier! În cazul în care ai imagini care ar putea deveni subiecte de știri, te încurajăm să ni le trimiți pe Viber sau Telegram la numărul 069789896.

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button