Di ASPORA alină dorul

La capătul lumii, pe malul Oceanului Antlantic, moldovenii se strâng roată, cântă şi dansează

Oare în depărtare, pentru a te simţi cât mai aproape de baştină, e nevoie doar de ocazie? Se pot inventa multe prilejuri și lucruri pentru a ne apropia și a ne simţi și în străinătate ca pe meleagurile natale. Nu e o afirmație nefondată, ci o constatare a unei realizări a asociației Di ASPORA din Spania, care de Dragobete a lansat o nouă oportunitate pentru moldovenii, stabiliți pe malul Oceanului Atlantic.

DSC07223

De Ziua Îndrăgostiţilor, un grup de moldoveni au organizat în incinta sediului Asociaţiei “Salvados para Salvar” din Alcalá de Henares, Madrid (Spania) o  festivitate. Jumătate dintre persoanele prezente nu se cunoșteau între ele, dar le unea dorința  de a se întâlni cu consângenii, de a participa la o serată de suflet, chiar şi în străinătate, de a se simți ca acasă. Am avut parte de un program frumos cu diferite activităţi, concursuri diverse.  Bărbaţii au făcut declaraţii de dragoste soţiilor, au dansat împreună, au fost activi şi premiaţi cu toţii. Invitaţii ne-au bucurat cu poezii, întâmplări, peripeţii hazlii, etc. A fost un ambient foarte călduros.

Apoi am gustat din bucatele aduse de gospodinele noastre. Cei prezenți și-au făcut planuri, proiecte pe viitor, inclusiv, au discutat despre valorificarea posibilității de a reveni şi de a sărbători împreună și alte sărbători naţionale -  Mărţişorul, “8 Martie”, Sfintele Paşti, etc.

Evident, nu au putut lipsi  horele moldoveneşti, care în iureșul lor ne-au transferat acasă, în Moldova.

Exprimăm sincere mulţumiri atât organizatorilor, cât şi invitaţilor, sper să repetăm aceste întâlniri cât mai des.

Cristina Gherciu, organizator de DiASPORA în Spania, originară din sat. Hârtopul Mare,

Diana Lungu, s. Gradişte, r. Cimişlia.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *