Internațional

Deocamdată ”Wagner” nu mai are nevoie de mercenari

Centrele regionale de recrutare a mercenarilor ale grupării Wagner din Rusia și-au suspendat activitatea.

Canalul de telegram Zona Gri asociat grupului a publicat unde sunt postate anunțurile de recrutare ale grupului de mercenari se spune că nu mai este nevoie urgentă de noi recruți în prezent „datorită disponibilității unei mari rezerve de personal”, scrie Meduza.io.

Este publicat și un comentariu al fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin, care declară că grupul de mercenari își continuă în prezent activitățile doar în Africa și în centrele de pregătire din Belarus.

După rebeliune mercenarii Wagner au avut două opțiuni: să semneze un contract cu Ministerul rus al Apărării sau să îl urmeze pe Prigojin.

La 14 iulie, Ministerul Apărării din Belarus a difuzat un material al companiei de televiziune belaruse „VoenTV”, care vorbea despre „locuri de antrenament” în regiunea Moghilev, unde mercenarii lucrează ca instructori. Un membru al „consiliului de comandanți” al grupului de mercenari, cu indicativul Marks, a declarat că până la 10.000 de mercenari vor veni în Belarus.

Având suficienți mercenari Prigojin spune că „Astăzi ne definim următoarele sarcini, ale căror contururi sunt din ce în ce mai clar trasate. Bineînțeles, acestea sunt sarcini care vor fi îndeplinite în numele măreției Rusiei”.

Apropo Moscova își face imperiu colonial pe continentul african, cu ajutorul mercenarilor Wagner.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button