Curăţenia de Paşte este anunţată pentru miercuri şi joi

Una dintre acţiunile discutate la şedinţa operativă de luni, 22 aprilie, cu participarea şefilor direcţiilor Consiliului Raional Criuleni, a fost organizarea acţiunilor de salubrizare în oraş, dinainte de sărbătorile pascale. 

curat 2018

Clacă pentru curăţenie. 5 aprilie, 2018

După ce ziua de vineri a fost declarată nepotrivită pentru această activitate, Ion Ţurcan, preşedintele raionului, a propus ca miercuri, începând cu ora 13.00, şi joi, de la aceeaşi oră, angajaţii instituţiilor din or. Criuleni să iasă la curăţenie, şi, după cum s-a exprimat, să facă voluntariat, din contul orelor de muncă, cum, de altfel, se obişnuieşte an de an la Criuleni.

Pentru ca gunoiul să fie evacuat în aceeaşi zi din oraş, să nu fie lăsat grămezi pe marginea drumurilor, şefii s-au înţeles să mobilizeze atât transportul de care dispune IM „Comunservice” (două unităţi), cât şi alte unităţi de transport, pe care urmează să le alimenteze cu carburanţi Consiliul raional.

„Noi strângem, noi încărcăm!” a precizat primarul Dumitru Simon modalitatea de evacuare a gunioiului, care se referă şi la cetăţenii ce vor salubriza străzile publice aferente gospodăriilor lor, or, a lăsa încărcactul  pe seama celor câţiva angajaţi ai întreprinderii municipale, ar însemna perpetuarea dezordinii.

Astfel, pe parcursul a două zile, orăşenii care vor dori şi vor avea posibilitatea să se implice, pot solicita şi transport de la întreprinderea municipală, în care să încarce de sinestătător gunoiul adunat.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *