«Cupa Guvernului» a revenit la Oxentea

Echipa Gimnaziului din satul Oxentea, raionul Dubăsari, a devenit, pe 3 octombrie, 2019, câștigătoarea ediției a XIV-a a turneului republican de fotbal «Cupa Guvernului», la care au participat juniori cu anul nașterii 2005-2006.

CVM_0301

În semifinală, echipa din Oxentea, pe stadionul Clubului Sportiv Central «Dinamo» din Chișinău, a învins formația LT «Mihai Eminescu» din Edineț cu scorul de 4:0. Golurile au fost marcate de Dan Popescu, Denis Dzubețchi, Nicolae Portarescu și Adrian Cazac.

Apoi au jucat echipele LT din s. Răspopeni, raionul Șoldănești și LT «Hiperion», Gura  Galbenă, raionul Cimișlia. Scor final 4:2 în favoarea tinerilor fotbaliști din Răspopeni, care trec în finală.

Pentru locul 3 au jucat echipele LT «Mihai Eminescu», Edineț și LT «Hiperion», Gura Galbenă. Două reprize a câte 20 minute s-au încheiat cu o remiză 1:1. Conform regulamentului competițiilor au urmat loviturile din penalty. Băieții din Edineț au fost mai preciși 3:2 (scor final 4:3), și se plasează pe locul 3.

CVM_0041_0

La ora 14.00 s-a disputat finala între echipele Gimnaziului din Oxentea, Dubăsari și LT Răspopeni, raionul Șoldănești. La cele 3 goluri marcate de oxențenii Nicolae Portarescu (2 goluri) și Dan Popescu, băieții din Răspopeni Exon Duminică și Daniel Drăguță reușesc să bată doar 2 goluri. Arbitrul de centru Tudor Bologa fixează scorul final 3:2 în favoarea echipei din localitatea Oxentea, Dubăsari.

Sergiu Isac, antrenor de fotbal la Gimnaziului din Oxentea: «Suntem nespus de bucuroși că am cucerit trofeul principal. În anul 2017 noi pe stadionul din Criuleni tot am câștigat «Cupa Guvernului». Succese băieților noștri sunt îmbucurătoare. Și asta în condițiile noastre când în sat nu avem un teren normal de fotbal».       

 Jocul echipei din Oxentea a fost urmărit și susținut din tribune de către Mihai Iaviță, specialistul în problemele sportului a Consiliului raional Dubăsari, și Vasile Nagalisov, directorul Școlii Sportive din localitatea Pîrîta, Dibăsari, care cu aplauze și strigăte  «Oxen-tea! Oxen-tea!», îi susțineau activ pe tinerii reprezentanți ai raionului Dubăsari.

CVM_0272

A urmat ceremonia de premiere. Adrian Băluțel, secretar de Stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Vasile Onica, consultant principal al Direcției Sport al MECC, Dragoș Hîncu, vicepreședinte a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Diana Bulgaru, manager Grassrots FMF, au înmânat echipelor premiante diplome, medalii, suvenire și mingi de fotbal. Echipei Gimnaziului din Oxentea, Dubăsari i-a fost înmânat trofeul principal al turneului – «Cupa Guvernului». Cel mai bun portar a fost apreciat Iulian Oprea (Gimnaziul Oxentea, raionul Dubăsari), fundaș – Eduard Crăciun (LT «Mihai Eminescu», Edineț), atacant – Vasile Stratilă (LT Răspopeni, raionul Șoldănești).

Valeriu TURTA

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *