Finanțe

Cu cât s-ar putea scumpi lumina

Noul tarif ar putea fi aplicat retroactiv, din 1 noiembrie 2022.

Astăzi ANRE se întrunește într-o ședință de urgență pentru a examina cererile de majorare a tarifului solicitate de  distribuitorii de energie Î.C.S. „Premier Energy” SRL și S.A  ”Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Potrivit actelor publicate pe pagina web a ANRE, Î.C.S. „Premier Energy”, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, solicită aprobarea preţului de 4,9 lei/kWh, faţă de 3,15 lei/kWh (fără TVA), pentru consumatorii finali ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de joasă tensiune, din 1 noiembrie. Premier solicitare Noiembrie

Furnizorul de energie electrică din nordul ţării, FEE Nord, cere ANRE să aprobe 6,03 lei/kWh, faţă de 3,21 lei/kWh (fără TVA), creşterea fiind de 2,82 lei/kWh. Solicitare FEE Nord (1)

Tariful ar urma să crească cu 55% pentru consumatorii din centrul țării și cu 88%-pentru cei din raioanele de nord.

Noul tarif ar putea fi aplicat retroactiv, din 1 noiembrie 2022.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button