Sportiv

Competițiile din grupă I de calificare pentru Campionatul European de juniori U19 la futsal, ediția 2023 vor avea loc la Ciorescu

Republica Moldova va găzdui, în perioada 21-26 martie 2023, grupă I de calificare pentru Campionatul European de juniori U19 la futsal, ediția 2023. 

Naționala Moldovei se află locul 21 printre 35 de țări în clasamentul UEFA  și va juca în grupa 1 din Main round, din care mai fac parte reprezentativele de juniori ale Kazahstanului, Sloveniei și Poloniei.

Meciurile vor avea loc la complexul sportiv Futsal Arena FMF din Ciorescu, unul dintre cele mai moderne edificii sportive din RM. Are o suprafaţă totală de 4694,5 metri pătrați şi include un teren multifuncţional cu dimensiunile 47m x 26 m, tribune pentru 1302 spectatori, două tabele electronice de marcaj, patru vestiare complet echipate pentru echipe (inclusiv două vestiare pentru persoane cu dizabilităţi, servicii de catering, sală de conferinţă, etc. Pentru construcţia complexului UEFA a acordat sprijin în sumă de 4,2 milioane de euro.

Amintim că mini-turneul de calificare s-a desfășurat tot în țara noastră,  Naționala Moldovei ajungând pe locul 4 în grupa a 6-a preliminară, după ce a fost  învinsă de Belgia (0-6), Andorra (4-5) și Ucraina (0-5).

Turneul final va avea loc în orașul croat Poreč, în perioada 3-10 septembrie 2023. Componența tuturor grupelor din primul tur preliminar și al doilea tur preliminar (Main round) AICI.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button