Social

Companiile aeriene vor achita sejurul și returul

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova 28 de persoane au primit  refuz de autorizare a trecerii frontierei de stat, conform Secției relații publice a Departamentului Poliției de Frontieră al Repiblicii Moldova.

Persoanele care în perioada 31 mai-2 iunie 2023 vor avea interdicție de a intra pe teritoriul Moldovei  prin Aeroport și nu vor putea părăsi țara în 72 de ore, vor fi  asigurate cu cazare și hrană.

Prin Dispoziția CSE din 10 mai 2023, în perioada 31 mai 2023 – 2  iunie 2023, în cadrul Centrului  de  plasament  temporar  al  străinilor  din  subordinea  Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne, va fi amenajat un Centru de cazare provizorie pentru străini, cărora li s-a refuzat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Transportarea persoanelor către Centru va fi asigurată de Inspectoratul  General  al Poliției de Frontieră cu suportul Inspectoratului General pentru Migrație. 

Cheltuielile pentru hrană și asistență medicală, suportate de către Centru, vor fi asigurate de către Inspectoratul General pentru Migrație, cu excepția cazurilor în care persoanele au interdicție de intrare în Republica Moldova. 

Autoritățile  recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button