IncidenteJustiţie

Ciobanul care a abuzat o orfană și-a aflat sentința

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 10 ani închisoare a unui bărbat care lucra în calitate de cioban în raionul Criuleni.

Judecătoria Criuleni a anunțat sentința pentru bărbatul care a  adăpostit, în august 2020, la stâna unde lucra cioban o minoră de 14 ani, fugită de acasă, fără bani sau telefon

Luată ”la înmormântare” a fost violată de pretinsul salvator

Fiind orfană, după un conflict cu cei de acasă, fata a fugit și  crezând că este căutată de poliție a cerut refugiu la stână. Fata nu-l cunoștea pe cioban, dar l-a rugat să o adăpostească. Bărbatul de 47 ani ani a găzduit-o, însă, a început să o preseze și să o lovească ca să-l ajute la muncă, să gătească mâncare, să o hărțuiască sexual. Peste o lună, ciobanul a găsit un motiv pentru care ambii au plecat într-o altă localitate „la înmormântare”. Faptul invocat, moartea mamei acestuia, nu s-a adeverit. După ce a servit băuturi alcoolice cu prietenii, insul  i-a arătat adolescentei casa în care  pretindea că a copilărit. Acolo a și întreținut un raport sexual împotriva voinței acesteia. Considera că adolescenta nu avea alternative pentru  adăpostul pe care i-l oferea la stână. 

Rasă pe cap, ca să nu mai evadeze

Minora a încercat să fugă de abuzator. A intrat în contact cu fiul acestuia, care i-a dat telefonul să sune pe cineva din apropiați. Inculpatul, însă, a găsit-o, a urmărit-o și  a determinat-o să iasă la o stație de transport apropiată locației ei din Chișinău și a impus-o să urce în mașină. 

Reveniți la stână, ca să prevină evadarea ei repetată, bărbatul a tuns-o cu foarfeca și aparatul de ras. A urmat un alt episod de exploatare sexuală, chiar de ziua de naștere a victimei. Ciobanul a profitat de neajutorarea adolescentei aflate „sub protecția lui.”

A doua zi, tânăra a apelat la proprietarul stânei, care a sosit cu mașina și a transportat-o spre Chișinău, unde s-a refugiat la o persoană cunoscută. Ulterior, a plecat acasă, după care l-a denunțat pe bărbat autorităților. La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv unde se află până în prezent. Adolescenta a primit consiliere psihologică în calitate de copil aflat în situație de risc. 

Potrivit legii până la devenirea definitivă a sentinței, bărbatul anterior condamnat prin alte patru sentințe, beneficiază de prezumția nevinovăției, comunică serviciul de presă al PCCOCS .

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button