EducaţieEst-Curier

Centrul UNIT din Criuleni a fost dotat cu o unitate de transport

Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) a a dotat cinci centre de tineret din Republica Moldova cu microbuze. Unitățile de transport au ajuns la Centrele de tineret din Bălți, Cahul, Ungheni, Criuleni și Fălești, comunică instituția. 

Cele cinci mijloace de transport „Centru călători” vor oferi servicii mobile pentru mii de tineri din comunitatea locală și tinerii refugiați din Bălți, Cahul, Ungheni, Criuleni și Fălești, și vor desfășura activități de sensibilizare și prevenire a violenței în bază de gen (VBG), ca parte a programului UNFPA „Spații Sigure pentru femei, tineri și persoane vârstnice”. Angajații  centrelor de tineret vor avea un program de vizite în localitățile din raioanele Criuleni și Fălești și municipiile Bălți, Cahul, Ungheni, și vor colabora cu autoritățile publice locale, asistenții sociali, directorii de școli și ai caselor de cultură din orașele și satele din regiune pentru a informa tinerii despre ora, locul și serviciile care urmează să fie oferite în localitate. 

„Cele cinci centre de tineret vor dispune, de acum încolo, de posibilitatea de a desfășura activități și cu tinerii din zonele mai îndepărtate. Pentru noi, UNFPA este un partener strategic, cu care desfășurăm multiple proiecte, în special în vederea consolidării rețelelor de centre de tineret, care organizează diverse activități pentru tineri pentru a-i capacita în procesul de participare și implicare, în luarea deciziilor și dezvoltarea deprinderilor de viață, fapt pentru care le suntem recunoscători. La minister, împreună cu Agenția Națională pentru Tineret, lucrăm pentru a găsi o formulă de finanțare, predictibilă și clară pentru aceste centre, pentru ca an de an acestea să poată să-și sporească și să-și extindă capacitățile”, a menționat Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării. 

Dotarea Centrelor de tineret cu câte un microbuz va aduce mai aproape serviciile dedicate adolescenților și tinerilor din zonele rurale, oferind fetelor și băieților oportunități de participare, implicare civică, dezvoltare personală, incluziune și coeziune socială, activități recreative, sportive, artistice și culturale. 

„Sprijinul pe care îl acordăm Centrelor de tineret este orientat pentru asigurarea accesului tuturor tinerilor din zonele rurale, atât din comunitățile locale, cât și din cele de refugiați din Ucraina”, a declarat Vicente Palacios-Ducar, expert umanitar, Comisia Europeană, DG ECHO. 

Procurarea și dotarea Centrelor de tineret cu câte un microbuz pentru servicii mobile de tineret a fost efectuată de UNFPA cu susținerea Uniunii Europene, investiția totală depășind suma de 3.000.000 lei. Inițiativă a fost realizată în parteneriat cu Agenția Națională pentru Tineret și Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu sprijinul Direcției pentru Ajutor Umanitar a Comisiei Europene (DG ECHO).

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button