Cei mai buni la Spartachiada de Atletism

Cei mai buni sportivi de vârsta gimnazială, care au concurat la Spartachiada elevilor la Atletism, ediția a XV-a, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, au fost decorați cu Diplome de gradul I, II și III.

După cum ne-a informat Iurie Colesnic, arbitrul principal al Spartachiadei, la competițiile, care s-au desfășurat pe stadionul din Criuleni pe 30 septembrie, curent, au participat 25 de echipe de tineri atleți și atlete din  Criuleni, Boșcana, Hârtopul Mic, Bălțata, Onițcani, Coșernița, Măgdăcești, Izbiște, Cimișeni, Răculești, Ișnovăț, Râșcova și alte sate din raion.

DSC_1230 DSC_1188

Atleții au concurat la alergări la distanța 60 m, la cross distanța 1000 m, la aruncarea mingii și la sărituri în lungime. După câteva ore de competiții înflăcărate, arbitrii au făcut totalurile.

La proba sportivă alergări la distanța 60 m între fete primele la finiș au fost Doina Dozîga (Boșcana) cu rezultatul de 8,2 secunde, pe locul II – Valentina Dragoman (Criuleni) – 8,6 sec. și pe locul III – Alexandra Luchian (Cimișeni) – 8,9 sec. La aceeași probă între băieți cei mai buni au fost Iurie Savciuc (Măgdăcești) – 7, 6 sec., pe locul II – Maxim Manuchian (Onițcani) – 7,9 sec. și pe locul III Iurie Ceban (Izbiște) – 8,2 sec.

La proba sportivă cross 1000 m între fete rezultatele sunt următoarele: pe locul I Camelia Găidău (Cimișeni) – 3,53 minute, pe locul II Ludmila Orlovschi (Bălțata) – 3,56 min. și pe treapta a treia a urcat Elena Spînu (Măgdăcești) – 3,57 min. Între băieți la distanța 1000 m cei mai buni au fost Vadim Parfeni (Coșernița) – 3,15 min., pe locul II Ion Platon (Răculești) – 3,16 min. și pe locul III Ion Moisei (Hârtopul Mic) – 3,18 min.

La proba sportivă aruncarea mingii între fete cea mai bună a fost Valensia Chirilov (Răculești) – 43,3 metri, pe locul II Nadejda Chirița (Măgdăcești) – 36, 9 m. și pe locul III Mihaela Roibu (Hrușova) – 34,2 m. La aceiași probă sportivă între băieți mai puternici au fost Vadim Rață (Boșcana) – 68,6 m., pe locul II Nicolae Ciobanu (Onițcani) – 61,5 m. și pe locul III Alexandru Harcovciuc (Bălțata) – 60,7 m.

Sportivii – liceeni, care au ocupat primele trei locuri în competiții, au fost decorați cu Diplome de gradul I, II și III ale Direcției Educație Criuleni. Cu Diplome de gradul I, II și III au fost premiați și atleții din Ișnovăț, Criuleni și Râșcova, care au participat la competițiile de Atletism între reprezentanții Școlilor Sportive din raionul Criuleni.

Valeriu TURTA

Foto de autor

În imagini: secvențe de la Spartachiada de Atletism

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *