Cautarea perlelor neșlefuite a ajuns la final

Ziua de 5 august 2020  a fost o zi de emoții profunde pentru 30 de tineri de 10-16 ani, reprezentanți ai raioanelor Criuleni și Dubăsari care au venit în incinta Centrului Raional de Cultură și Tineret “Grigore Sîrbu” la preselecția(casting) pentru Concursul Național “Voices” (Ascultă-mi vocea), ediția a 3-a.
În fața membrilor juriului Andriano Marian, dirijor Orchestra Națională de Tineret a Moldovei , Diana Vascan, expert în comunicare și a invitatului special Maestrului Eugeniu Doga au încercat șî depășească traccul, căci  evoluarea a fost ca o speranță pentru o nouă ascensiune. Deși se preconiza că rezultatele concursului vor fi anunțate a treia zi, selectarea a durat mai mult și rezultatele finale au fost anunțate la  2 septembrie. La Criuleni  din 30 de concursanți au fost identificați opt interpreți pentru a participa la ulterioarele activități din cadrul proiectului Voices 2020 planificate pentru luna noiembrie sau la începutul anului viitor, în funcție de situația epidemiologică. E vorba de:

Madalina Ermurache – Izbiște, Criuleni

Alexandra Pinteac – Cocieri, Dubăsari

Daniela Loghin – Criuleni

. Eudochia-Dumitrita Sinita – Puhoi, Ialoveni

Marinela Stavila – Hîrtopul Mare, Criuleni

Vasile Craciun – Criuleni

Iulia Burchin – Dubăsarii Vechi, Criuleni

Gabriela Barăneagră – Hrușova, Criuleni

Vasile Crăciun din Criuleni este pasionat de muzică din pruncie și pentru concurs a ales piesa ”Tara Rândunelelor” din repertoriul lui Ștefan Roșcovan, dar visează să aibă un repertoriu propriu și proiectul ”Voices” l-a ademenit prin oferirea noilor posibilități de dezvoltare a talentului nativ..

E. Chiriac

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *