Alegeri localeDubăsariPolitic

Candidații în turul doi la Pîrîta, Dubăsari, au fost stabiliți în urma renumărării buletinelor de vot

Renumărarea buletinelor de vot la Pîrîta a stabilit că pe buletinele de vot pentru turul doi, pentru funcția de primar în s. Pîrîta, r. Dubăsari, vor fi înscrise numele dlui Iurie Soltan, susținut de PP „Mișcarea Respect Moldova”, și a dnei Viorica Verlan, susținută de PP ”Partidul Acțiune și Solidaritate”. 

Elizaveta Vareaghin, președinta CECE nr. 15/10 Pîrîta, ne-a informat că în urma renumărării buletinelor de vot valabil exprimate, buletinelor de vot nevalabile, buletinelor de vot neutilizate şi anulate pentru funcția de primar în circumscripția electorală sătească Dubăsari nr. 15/10, rezultatele arată în felul următor: Pentru Soltan Iurie – 453 voturi, pentru Verlan Viorica – 259 de voturi, pentru Andrian Gherlac – 257 de voturi. 

Renumărarea a fost dispusă prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale din 9 noiembrie, 2023, după ce Viorica Verlan a depus o contestație, prin care și-a exprimat dezacordul cu felul în care a fost petrecută procedura de tragere la sorți. Verlan a mai indicat și asupra diferenței dintre datele comunicate de operatorul sistemului electronic, care a înregistrat 1072 de persoane care au votat, dintre care trei persoane pe liste suplimentare, și datele procesului-verbal privind rezultatele numărării voturilor, care a indicat  1074 de buletine valide, din care 5 votate pe liste suplimentare.

Tragerea la sorți s-a făcut între candidații Viorica Verlan și Andrian Gherlac, care au acumulat un număr egal de voturi, câte 260, rezultat consemnat și în procesul-verbal privind rezultatele numărării voturilor din data de 5 noiembrie 2023.  

Conform anunțului CEC, tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi de scrutin a început astăzi, 13 noiembrie 2023, la Tipografia Centrală din str. Florilor, mun. Chișinău. 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button