“Băştinaşii” au mai cucerit Marele Trofeu

Și anul acesta, la invitația Nicoletei Crețu, directoarea școlii gimnaziale Ion Creangă din Iași, România, Ansamblul Folcloric-Model ”Băștinașii” din comuna Hârtopul-Mare, condus de Lidia Stavila, a avut onoarea să participe la Festivalul-Concurs Internațional de Folclor ”Cânt și Joc de Pretutindeni”, ediția a VI-a, la care au concurat peste 30 de colective din mai multe zone ale României.baștinașii

Acest proiect face parte din activitățile Festivalului Internațional al Educației – 2019, susținut și inițiat de Primăria Municipiului Iași.

Am avut deosebita plăcere, al treilea an consecutiv, să revenim din nou pe pământul românesc, unde ne-am simțit ca acasă, între frați. Emoțiile sunt de fiecare dată mai mari, ținând cont că o parte dintre copii pentru prima dată au evoluat pe o scenă internațională.

Ospitalitatea de care au dat dovadă gazdele, cazându-ne la Complexul Turistic ”Popas Păcurari”, și publicul, mare și frumos, care ne-a primit cu brațele deschise, ne fac să ne dorim să mai revenim.

Copiii au rămas impresionaţi de participarea lor la eveniment.

- Am avut o experiență unică să vizitez această țară minunată pentru prima dată, m-am simțit foarte bine, am întâlnit oameni frumoși și pozitivi – spune Valeria Ciobanu, membra a ansamblului. Ionuț Sîrbu recunoaște: Am avut așa mari emoții, încât credeam că am să uit cântecul.

- Mă bucur că surioarele mele Cataleia și Silviana, merg pe urmele mele, – adaugă Alexandrina Sandu, – cu atât mai mult ca anul acesta chiar și mama a fost prezentă cu surioara noastră mică, de 1 an și 6 luni, în scenă alături de noi”.

-Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără multă muncă, depusă de noi și îndrumarea din partea conducătoarei noastre, dna Lidia Stavila, căreia îi mulumim din suflet – spune Popas Daniela. Plămădeală Eugen, care în curând va părăsi colectivul, finalizând ciclul gimnazial de studii.

 

- Evenimentele pe care le-am trăit în scenă mi-au umplut inima de emoții pe care nu o să le uit toată viața! – crede și Nicoleta Grama.

- Astăzi transmit ștafeta fiului și ficei mele care fac parte din acest frumos ansamblu – mărturisește Postoronca Tatiana, fostă membră, care a fost alături de copii în acest turneu.

Sperăm să ne revedem și în următorul an pentru a ne crea noi amintiri memorabile dincolo de Prut.

Lidia Stavila

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *