(Video) Apel la solidaritate

 Sufletul unui artist nu recunoaşte bariere şi se zbate mereu pentru a-şi satisface nevoia de a se bucura singur de minunile artei şi pentru a-i bucura şi pe cei din jur, prin a dărui revelaţie iubitorilor de frumos. Artiştii amatori sunt şi ei artişti, iar succesul lor este la fel de valoros ca şi al artiştilor consacraţi, mai cu seamă că ei sunt mai mereu alături de comunităţile lor, dăruind din harul ce-l au celor cu care împart pâinea şi apa pământului unde s-au născut.

Asemenea soartă i-a hărăzit Dumnezeu şi doamnei Veronica Mamei din satul Maşcăuţi.

Predilecţia pentru artă s-a materializat în mulţi ani de slujire ansamblului folcloric “Răzeşii”, şi cei ce o cunosc, ştiu ce eforturi fizice face, alături de consătenii săi pasionaţi de frumos, ca să susţină acest colectiv în rândurile celor mai bune din raionul Criuleni. Vorba e că dna Mamei suferă de multă vreme de o dizabilitate locomotorie, iar ca să ajungă la locul său de muncă, la casa de cultură, utilizează cârjele, sau, până nu demult – un scaun rulant cu propulsie electrică, dar care s-a defectat şi nu mai poate fi reparat. Deşi nu are o vârstă tare înaintată, pensia de dizabilitate şi salariul de lucrător în cultură nu-i permit să-şi procure un alt mijloc de deplasare. Zice că a urmat sfatul responsabililor de la asistenţa socială şi s-a înscris la rând pentru un cărucior nou, dar la instituţia care distribuie asemenea mijloace i s-a comunicat că abia urmează să fie onorate cererile celor care înregistrat în acest rând în anul 2016, ceea ce ar însemna, că nu se ştie exact, când statul îi va putea oferi un cărucior nou.

Rămân cârjele, care, pentru că e iarnă, nu le va putea folosi pe drumurile cu gheţuş. Cum să meargă la lucru, la casa de cultură, unde i se trage sufletul, se întreabă Veronica Mamei?

Ne-a rugat să facem un apel către cei care ar putea să-i ofere un cărucior pentru adulţi, pentru greutatea mai mare de 100 kg, în stare bună, dacă nu electric, măcar şi mecanic.

Dacă cineva doreşte să-i ofere un cărucior, o poate contacta personal pe Veronica Mamei din Maşcăuţi, la numerele de telefon 0248 64395, sau 069451285.

Vedeţi mai jos deschiderea Festivalului rapsodului popular “Pe dealul Chiclăului”, ediţia 2017. În scenă – “Răzeşii” de la Măşcăuţi şi Veronica Mamei în calitate de solistă:

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *