Amenzi uriașe aplicate şoferilor băuţi la volan

Pe parcursul lunii ianuarie, curent, pe traseele raionului Dubăsari au fost înregistrate 6 accidente rutiere, provocate în linii mari de ghețuș, dar și de alcoolul, sub influiența cărora unii șoferi îndrăznesc să urce la volan. Deși nimeni dintre participanții implicați nu au acuzat traume serioase și nici nu au avut nevoie de îngrijiri medicale speciale, bugetele familiilor lor vor avea de suferit mult.

foto_103535Potrivit șefului de la poliția rutieră din cadrul CP Dubăsari, Sergiu Iacub, pe numele persoanelor reținute au fost deschise dosare penale, respectiv, două – pentru grad avansat de ebrietate, infracțiune care prevede o amendă de la 25 mii lei până la 45 mii lei, cu privarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 3-5 ani și unul – pentru grad minim de concentrație alcoolică, depistată la momentul respectiv în organism, care prevede privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pentru o perioadă de 2-4 ani.

Apropo, șoferii prinşi beţi la volan ar putea fi obligaţi să lucreze la morgă. Această pedeapsă, care ar putea deveni normă legală în șase luni, este propusă de Inspectoratul Național de Probațiune, în speranța că astfel îi va responsabiliza pe șoferi.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *