CriuleniDubăsariSocial

A fost redeschisă secția COVID-19 în spitalul raional Criuleni

De la începutul pandemiei raionul Dubăsari a pierdut 50 cetățeni, ultima victimă a COVID-19 avea reședință la Ustia. Rezultatele monitorizării răspândirii virusului rebel şi mutat, în pofida faptului că raionul Dubăsari se mai află în cod portocaliu, sunt alarmante.

În șapte zile, cu referire la perioada 6 – 12 septembrie, numărul persoanelor afectate a crescut cu nouă cazuri: câte unul la Cocieri, Molovata Nouă, Coșnița, Pârâta, 2 cazuri la Molovata și 3 la Ustia.

Datele prezentate la 16 septembrie 2021 de către Centrul de Sănătate Criuleni, pentru raionul Criuleni, arată că în comparaţie cu o săptămână în urmă, cu 50 de persoane mai mulţi infectaţi şi-au făcut un loc în statistică, aşa încât în tratament se află 171 de cetăţeni. Cei mai mulţi sunt din satele Dubăsarii Vechi (20), Măgdăceşti (18), Micleşti (12) şi or. Criuleni (15).  Timp de o săptămână, doi locuitori ai raionului au decedat, răpuşi de virus.

La 15 septembrie 2021, pentru a face față fluxului de pacienți, la Spitalul din Criuleni a fost deschisă iar secția COVID-19 şi internat primul pacient. Directoarea IMSP Criuleni, Aurelia Roman, solicitată de ”E.C.” , spune că pentru bolnavii confirmați cu COVID-19 sunt rezervate 34 paturi și instituția dispune de toate cele necesare pentru a le acorda asistența medicală adecvată.

Totodată medicii îndeamnă populația să respecte regulile impuse de situația pandemică: purtarea măștii, păstrarea distanței de 1,5 m între persoane și să se vaccineze pentru a diminua impactul îmbolnăvirii.

Info ”E.C”

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button