CriuleniCulturalEst-Curier

Mânuţele de aur de la Cruglic

 Aflându-ne într-o perioadă în care tehnologiile informaționale ocupă o bună parte din timpul liber al copiilor și apelând la persoane cu inițiativă și capacități, Biblioteca publică de la Cruglic și-a propus să combine plăcutul (timpul liber) cu utilul (practicarea unei meserii) și astfel am lansat un nou serviciu: “Ce pot face două mâini îndemânatTIce”. Serviciul este axat pe necesitatea existenței unei experiențe artistice și de însușire a cunoștințelor și tehnicilor diferite de a crea, într-un cadru organizat, folosind paralel și Tehnologiile Informaționale, puse la dispoziție de bibliotecă în scopul obținerii de noi informații, modele ce urmează a fi aplicate în practică.  Câteva eleve de la Liceul Teoretic Cruglic deja și-au îmbogățit cunoştinţele şi și-au format deprinderi minime necesare procesului de creare şi confecţionare a unui articol vestimentar în cadrul noului serviciu.

n

Vestea implementării serviciului nou de bibliotecă: “Ce pot face două mâini îndemânaTIce” s-a răspândit cu succes în comunitatea noastră. Doamna Geta Trocin, locuitoare a satului Cruglic, a auzit despre serviciul bibliotecii noastre şi m-a întrebat dacă putem s-o ajutăm să-şi finiseze lucrările de tivire şi aplicare a panglicii la marginea superioară a unei draperii procurate recent pentru a-și decora antreul locuinței sale.

Echipa serviciului de bibliotecă i-a răspuns pozitiv, deoarece în planul activităților serviciului, una din temele programate era și Prelucrarea Draperiilor. Astfel, fetele nu numai că au avut ocazia să se înveţe a tivi şi aplica panglica pe marginea superioară a draperiilor, dar totodată au făcut şi un bine. Respectiv i-am ajutat solicitantei să-şi aşeze draperiile în antreu şi a rămas mulţumită de lucrul efectuat de echipa serviciului de bibliotecă: “Aveţi mâini de aur, să vă dea D-zeu multă sănătate!”

Actualemente, echipa serviciului de bibliotecă de la Cruglic “Ce pot face două mâini îndemânaTIce”, are la instruire opt tinere: Florea Tamara, Agarici Cristina, Carauș Daniela, Mîrca Nicoleta, Mînza Ana, Scorici Adriana, Țîgănaș Dumitrița și Baluțel Carolina.

r

Fetele sunt motivate să-şi dezvolte competenţele necesare în domeniul artei de a crea și sunt hotărâte să participe şi la următoarele activităţi din cadrul serviciului, pentru că aici, după cum spun ele, au posibilitatea de a cunoaşte o îndeletnicire elementară necesară fiecărei gospodine.

 AlionaTrocin, şefa Bibliotecii Publice Cruglic

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button